Annons

Kollar intresse för nya hyresrätter i Gullspång

Gullspång För sex år sedan rev kommunala Gullspångsbostäder hyreshus som stod tomma. Nu kan det däremot bli tal om nybyggnation i kommunen.

Hösten 2007 rev Gullspångsbostäder 47 hyresrätter i området Vibylund i Hova. Det innebar att en femtedel av bolagets bestånd försvann. Anledningen var stora problem med uthyrningen i spåren av hög arbetslöshet och utflyttning från kommunen.

Den trenden har fortsatt. Gullspångs befolkning har minskat varje år sedan 2008, totalt bor drygt 200 personer färre i kommunen i dag jämfört med för fem år sedan.
Det är inget som märks hos Gullspångsbostäder, som har planer på expansion.
– Vi har väldigt mycket uthyrt nu. Och de som säljer sina villor är vana vid en annan standard, de vill ha nytt och fräsch, säger Marita Öh, projektanställd på Gullspångsbostäder.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Just nu undersöker bostadsbolaget om någon vill hyra nya lägenheter i Gullspång, Hova och Otterbäcken, där det finns passande centrala tomter. I planen finns tvåor och treor med hyresnivåer mellan 5 500 och 8 700 kronor. Hittills har intresset varit minst sagt svagt.
– En har hört av sig. Det verkar inte som att folk har sett våra annonser i lokaltidningen, säger Marita Öh.

Annons

Hon ser det begränsade utbudet i Gullspång, som har drygt 5 200 invånare, som en negativ faktor. Här finns inte teatrar, badhus eller annat som många efterfrågar.
Närmast tänker bostadsbolaget anordna olika aktiviteter för att skapa uppmärksamhet kring planerna.
– Detta är en process som tar många år. Vi måste verkligen veta om det finns ett underlag så att det är lönt att bygga nytt, säger Marita Öh.

Relaterat: Kraftig ökning av lägenhetsbyggen.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.
Läs också Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Sveriges dyraste diskmaskin? – Kanske finns den i Gullspång Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.