Annons

Konferensanläggning blir 150 hyresrätter

Nynäshamn Havsutsikt och bostadsrättstandard. En konferensanläggning i Nynäshamn skulle byggas om till 150 bostadsrätter men blir i stället hyresrätter. Hyran har hållits nere med hjälp av det statliga investeringsstödet.
De 150 lägenheterna i Nynäshamn skulle bli bostadsrätter men blir nu hyresrätter.

Bakom projektet står företaget Glommen & Lindberg som byggt om konferensanläggningen Utsikten i Nynäshamn till hyresrätter.

Tanken var att de 150 lägenheterna skulle bli bostadsrätter. Men en överklagan av detaljplanen gjorde att bygget försenades samtidigt som marknaden för bostadsrätter svalnade, sammantaget gjorde det att lägenheterna blir hyresrätter istället.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägenheterna har byggts med det statliga investeringsstödet, vilket innebär att normhyran i Stockholmsregionen får vara maximalt 1 550 kronor per kvadratmeter och år. En tvåa på 39 kvadrat har en hyra på mellan 6 100 – 6 900 kronor beroende på om den ligger på markplan eller har havsutsikt.
– Vi har ju levt med att det blir den här nivån så vi är nöjda. Sedan överleverar vi i kvalité eftersom det var tänkt att det skulle bli bostadsrätter, säger Rolf Alexander, press- och marknadschef på Glommen & Lindberg, om lägenheterna där det är inflytt i första etappens 50 lägenheter i november.

Annons

Hur stort är intresset?

– Vi har ett mycket stort intresse med 450 intressenter i nuläget, säger han.

Läs ocksåSå lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannenEn delad bild som visar en grafik med olika rabatterbjudanden för hyresbostäder och en ung kvinna med ljust hår och blå ögon som står på en balkong.

Stefan Björk, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm, är nöjd med överenskommelsen.
– Det är rimliga nivåer, bolaget har varit tillmötesgående i förhandlingarna och har inte orimliga avkastningskrav, säger han.

Annons

Nynäshamnsbostäder bygger också nya hyresrätter utan investeringsstöd. Men normhyran är lite högre, 1 630 kronor per kvadratmeter och år istället för 1 550 kronor per kvadratmeter och år i Utsikten.
– Lägenheterna på Utsikten är den lägsta hyresnivån i nyproduktion vi har förhandlat i Nynäshamn i nutid, säger Stefan Björk.

Läs också Hyresgäster slipper chockhöjd hyra – bankbolag får rätt till 40 miljoner i statligt bidrag Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Bankbolag tvistar om 40 miljoner i investeringsstöd för hyreshus – kan drabba hyresgästerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.