Annons

Kopplade bubbelbad fel – grannar utan varmvatten i sex månader

Vällingby Hyresgästen kopplade in ett bubbelbadkar på egen hand. Men bra blev det inte. Lagom till julen 2016 började grannarna klaga på att de inte hade något varmvatten. Inte förrän i juli följande år hittades källan till problemen.
Både bubbelbadet och handdukstorken hade kopplats in fel. Badkaret stoppade varmvattnet till grannarna i ett halvår.

Renoveringen av hyresrätten var minst sagt ambitiös. Men dessvärre långt från tillåten. Mannen som är i 50-årsåldern gjorde om stora delar av köket och kaklade om hela badrummet i lägenheten som han hyr av Arbetarebostadsfonden till Minne av den 9 februari i Vällingby. Utan att ta bort det gamla kaklet först. Det är inte en fackmannamässig åtgärd, särskilt då det saknades både tätskikt och behöriga eldragningar. Mannen hade även byggt om hela elcentralen på egen hand och till det nyinstallerade bubbelbadkaret och den elektriska handdukstorken fanns inga jordningar dragna vilket kan orsaka både brand och skada andra hyresgäster genom kortslutning. Och det är badkaret som till slut avslöjade mannens omfattande ombyggnation.

I december 2016 kommer de första klagomålen in – flera hyresgäster i fastigheten saknade plötsligt varmvatten. Över tid får fler och fler grannar samma problem – inget varmvatten i vare sig kök eller badrum. Det har, förutom det halvårslånga besväret för grannarna, också kostat pengar för hyresvärden eftersom den varit tvungen att sätta ner hyrorna för alla som tvingats leva med enbart kallt vatten i kranarna.

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Hyresvärden anlitar då en rörfirma som startade flera resultatlösa felsökningar. Vid varje inspektionstillfälle ombads alla hyresgäster att lämna tillträde till sina lägenheter men den aktuella lägenheten kom de inte in i förrän i juli 2017. Trots att de knackat på under hela våren minst två gånger varje vecka. Där och då upptäcktes felet, en felmonterad backventil till bubbelbadkaret orsakade den massiva varmvattensförlusten. Men mannen själv har aldrig funnits att nå. Däremot har andra personer vistats i lägenheten vilket gör att hyresvärden också misstänker att han hyrt ut lägenheten svart.

Till hyresnämndens sammanträde kom mannen inte heller. Beslutet har han nu däremot meddelats – utflytt. Omgående.

Annons
Läs också Hyresgäst felparkerade bilar och blockerade grannarnas garage - blir av med lägenhetskontrakt Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Sven renoverade toaletten – vräks från lyxvåning Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.