HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Krambo höjer hyrorna i mars

Kramfors Förhandlingarna mellan Krambo och Hyresgästföreningen har avslutats. Resultatet blev en hyreshöjning på 1,58 procent från den 1 mars.

Krambo, det kommunala bostadsbolaget i Kramfors, höjer hyrorna från den 1 mars i år. Hyresvärdens utgångskrav var 3,11 procent, men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen stannade hyreshöjningen på 1,58 procent. Bolaget motiverade kravet bland annat med att kostnaderna för underhåll är höga.

– Jag är jättenöjd med resultatet av förhandlingarna. Krambo var medgörliga och jag tycker de visade att de vill ta ansvar. Det är värt att poängtera att underhållsposten ligger orörd i budgeten trots den lägre höjningen, säger Hyresgästföreningens förhandlare Krister Häggling.

Läs ocksåSista steget tas i Umeå

– Dessutom var det flera som hörde av sig inför förhandlingarna, hyresgäster och förtroendevalda inom Hyresgästföreningen, som påtalade brister i det yttre underhållet. Det var viktigt. Budgeten är nu lagd så att bolaget ska kunna ta hand om det under det kommande året, fortsätter han.

Annons

För att räkna ut din hyra efter höjningen multiplicerar du din nuvarande hyra med 1,0158. Om du i dag betalar en månadshyra på 5000 kronor innebär höjningen ett påslag med 79 kronor.

Hem & Hyra har sökt Krambos vd utan framgång.

Annons
Läs ocksåHyressänkning i Hässelby
Läs också Hyrestvisten i Varberg är över Fastighetsägarna fick inte igenom höga Varbergshyror Uppsalahem höjer hyrorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.