Annons

Krav på hyreshöjningar i Älvsbyn och Luleå

Norrbotten HSB Norr vill höja hyrorna för sina hyreslägenheter i Luleå från och med första juni. Älvsbyns fastigheter kräver hyreshöjning från första juli.

Hyresgästföreningen har tagit emot förslag på hyreshöjningar i Älvsbyn och Luleå. Det kommunala bolaget Älvsbyns Fastigheter vill höja hyrorna med tre procent från första juli 2012.

– Älvsbyns Fastigheter har meddelat att de vill höja hyrorna på grund av höjd taxa för fjärrvärmen och ökade kostnader för underhållet, berättar Roger Enbom, förhandlare på Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Fjärrvärmetaxan i Älvsbyn har höjts med 12,9 procent i år.  Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Älvsbyns Fastigheter påbörjas den 8 maj.

Annons

HSB Norr har också begärt hyresförhandlingar med Hyresgästföreningen. Det gäller HSB:s fastigheter på Svartholmen samt ett antal hyreslägenheter i bostadsrättsföreningar. Samtliga i Luleå. HSB vill höja hyrorna med 3,8 procent och förhandlingarna startar den 26 april.

Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Lulebo är ännu inte klara. Lulebo vill höja hyrorna med 3,81 procent från första juni.

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider
Läs också Lagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas" Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.