Annons

Kritik mot försäljning av 300 lägenheter

Södertälje Över 300 av Telge Bostäders lägenheter i Södertälje säljs till Rikshem. Ett beslut som kritiseras av Sefkan Halbori på Hyresgästföreningen.

– Även om jag vet att Rikshem är en seriös och långsiktig aktör, tycker jag det är ett beslut som är olyckligt. Jag tycker att allmännyttan bör förstärkas inte säljas ut, säger Sefkan Halbori, förhandlare på Hyresgästföreningen med ansvar för Telge Bostäder.

I affären ingår 334 av Telge Bostäders lägenheter kronor i Västra Blombacka på adresserna Fjärilstigen 1-31 och 2-26 och Myrstigen 1-21, men även fem kommunala äldreboenden. Rikshem, som ägs av Försäkringsbolaget AMF och den statliga pensionsfonden Fjärde AP-fonden, betalar 700 miljoner kronor till Telge för hela paketet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är oklart exakt hur vinsten från försäljningen ska fördelas. Men Sefkan Halbori säger att Hyresgästföreningen har blivit lovade att pengar från eventuella reavinster ska stanna var i bolaget.

Stefan Hollmark, koncernchef för Telge, säger att 100 av de 700 miljonerna från försäljningen ska gå till att amortera av lån.
– Sedan ska vi använda en del av de 600 miljonerna från försäljningen till att rusta upp våra miljonprogramslägenheter, säger Stefan Hollmark.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Telge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023 Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.