Annons

Kritik mot Juholts hyresförslag

Nyheter Socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt vill se en ny lag som säkerställer att det byggs både hyresrätter och bostadsrätter vid nyproduktion av lägenheter.  Men förslaget väcker kritik från Hyresgästföreningen.
När Håkan Juholt i helgen höll sitt sommartal i Västertorp i sydvästra Stockholm ville han se lagstiftning som säkerställer att det både byggs bostadsrätter och hyresrätter i samband med nyproduktion – inte bara bostadsrätter.
 
Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman, låter sig inte imponeras av förslaget.
 
– Det är inte en ny lag som behövs. Blandningen är inte problemet, det är att det byggs för lite hyresrätter, säger Barbro Engman.
 
Hon vill i stället se en skattereform för hyresrätten, i väntan på den borde man införa ett investeringsstöd för nyproduktion av hyresrätter, menar hon.
 
I lördags sträckte Miljöpartiet ut en hand till regeringen om att träffa en uppgörelse för att få majoritet i riksdagen.
 
Bland annat är språkrören Gustaf Fridolin och Åsa Romson redo att diskutera en upprustning av miljonprogrammet med regeringen. Barbro Engman tycker det förslaget är bättre än S-ledarens lagstiftning.
 
– Juholt borde ha hakat på Miljöpartiet i stället, säger hon.    

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.