Annons

Kvinna sägs upp efter långdraget grannbråk

Skövde ​Skövdebostäder hade rätt när de valde att säga upp en kvinna efter ett långdraget grannbråk. Det slår hyresnämnden fast. Anklagelserna har haglat men nämnden väljer att tro på de klagande grannarna.
Grannarna som vittnade vid sammanträdet i hyresnämnden tecknar en bild av att den 40-åriga kvinnan betett sig rejält underligt. Störningarna ska ha pågått under lång tid – nästan 10 år, enligt ett vittne, även om problemen intensifierades någon gång förra sommaren. Det första av varningsbreven från hyresvärden damp ner hos kvinnan redan 2005.
 
Vid sammanträdet framkom bland annat att kvinnan ska ha:
 
– Kallat en av sina grannar för häxa samt spottat och svurit åt henne.
– Slängt matrester, jord, glödlampor och vinkorkar på en av grannarnas uteplats.
– Kastat sten genom en grannes köksfönster.
– Hotat sina grannar med fraser som ”I’ll fucking kill you” och ”du vet inte vilka jag känner, jag ska visa dig”.
– Stått och tittat in genom grannarnas fönster.
– Dunkat och slagit hårt i golvet.
 
Kvinnan berättade å sin sida att hon upplever sig terroriserad av de klagande grannarna och att de stör henne och hennes 80-åriga mamma, som bor i samma område, med cigarettrök och rök från grillar. Dessutom ska grannarna ha sagt fula ord åt både henne och mamman samt lämnat fimpar och glasflaskor utanför hennes dörr och vid mammans altan.
 
Kvinnan uppger att grannarna lierat sig med varandra. Det vittne som hennes ombud hade kallat, berättade att hon aldrig blivit störd av kvinnan och att hon aldrig sett kvinna bete sig illa mot någon annan.
 
Hyresnämnden bedömer ändå de klagande grannarnas vittnesmål som trovärdiga. I beslutet konstateras att kvinnan har stört sina grannar i en utsträckning som inte är acceptabel och att Skövdebostäder har rätt att säga upp henne.
 
Nämnden beslut kan överklagas fram till den 28 juni.​

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta Hög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans" Ewas bullerfasa fortsätter – värden och gymmet skyller på varandra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.