HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Låg död länge trots grannars larm

Luleå Liklukten spreds i huset. Men enligt hyresgästen som anmälde det till Lulebo, tog det väldigt lång tid innan något hände.

De boende i trappuppgången kände att det började spridas liklukt i huset, en hyresfastighet i Luleå. Att någon av grannarna gått bort och låg kvar i lägenheten stod snabbt klart. Men trots flera samtal till hyresvärden Lulebo, hände inget på väldigt lång tid.

– En medlem hörde av sig och berättade att det känts liklukt i flera veckor. Det felanmäldes om och om igen, men Lulebo tycks inte ha vidtagit några åtgärder, det verkar ha hänt saker först när polisen varit där. Saneringen påbörjades först efter att medlemmen ringt Lulebos VD på lördagskvällen, säger Mikael Renqvist, jurist hos Hyresgästföreningen i Norra Norrland.

Läs ocksåEfter två års utredning - sex personer åtalade i Lulebohärvan

Sari Ekblom, VD på Lulebo, bekräftar att hon fick ett samtal på lördagskvällen. Och beslutet om sanering av lägenheten togs direkt och arbetet inleddes på söndagen.

– Jag vet inte mycket mer än så. Det är olyckligt om det har tagit lång tid innan åtgärder vidtogs. Men jag måste sätta mig in mer i vad som hänt först och främst, säger Sari Ekblom.

Läs också Roy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös" 43-årig kvinna åtalad efter explosionen i Luleå Jättesatsning kräver snabbt bostadsbyggande Tolv år från att förskolan tömdes tills det blir bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.