HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lagade mat i tvättstugan

Sandviken En tvättstuga i ett hyreshus i Sandviken har använts på ett lite annorlunda sätt. Nämligen för matlagning. En av hyresgästerna öppnade torkskåpet och fann till sin förvåning en plåt med något som verkade vara en stor omelett.
I torkskåpet hittades en plåt full med mat. Bilden är arrangerad.

Tvättstugor är arenor för granntvister, upptåg och uppgörelser av alla möjliga slag. Men på Sandvikenhus har man aldrig tidigare varit med om att någon kommit på idén att ställa sig och laga mat bland tvättmaskiner, tumlare och blöta kläder.

– Nej, jag har pratat med sådana som jobbat jättelänge hos oss. Och den här varianten har ingen hört talas om, säger Jenny Glumoff, affärsstödschef på bostadsföretaget

Läs ocksåI Råslätt och Öxnehaga har man fått fart på ungdomarna

Nu är det inte fastställt exakt vad som hänt i tvättstugan. Men faktum är att en hyresgäst hittade en plåt med något som påminde om en svampomelett när han öppnade torkskåpet.

– Det luktade surt och ägg. Jag trodde inte det var sant, säger hyresgästen till Arbetarbladet som var först att skriva om händelsen.

Mannen hämtade en granne som tittade till anrättningen.

Läs ocksåGullspång trea på inbrottslista - fel menar polisen

Tragiskt men samtidigt lite komiskt att någon kommer på idén att ställa sig i tvättstugan och laga mat, tyckte de.

Eftersom de båda grannarna inte visste vems plåten var tog de några bilder på den förmodade omeletten. Därefter ringde de Sandvikenhus och berättade om sin ovanliga upptäckt.

– När vår personal tittade in i tvättstugan var plåten borta så vi har bara bilderna att gå på, säger Jenny Glumoff.

Läs ocksåSladdar och slangar hänger kors och tvärs – anses vara säkert

Eftersom ingen skada var skedd förutom att det luktade illa, vidtog inte Sandvikenhus några andra åtgärder än att vädra lokalen.

Det blir ingen informationskampanj på temat ”laga din mat i köket och tvätta kläderna i tvättstugan – inte tvärtom” eller förbudsskyltar mot matlagning på alla torkskåp och tvättmaskiner.

– Man behöver inte anta det värsta. Det kan ju vara någon som gjort ett ärende i tvättstugan, haft en plåt med sig, ställt ifrån sig den i torkskåpet och råkat glömma plåten, säger Jenny Glumoff.

Läs också Skickade hundratals klagomål – var nära att mista bostaden Mammor satte ner foten och gjorde området i Grums lugnare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.