HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Laholmsbo kräver hyresgäst på 21 000 kronor

Laholm Mannen i Laholm hyrde ut sin ovanvåning. Nu kräver han hyresgästen på 21 000 kronor för städning och målning.
Foto: Pixabay

När kvinnan flyttade förra året lämnade hon nycklarna och sa att hon skulle komma tillbaka dagen efter och flyttstäda. Enligt mannen gjorde hon inte det. Istället har hon varit okontaktbar.
Lägenheter på ovanvåningen är på 70 kvadratmeter och efter flytten var den i dåligt skick, skriver husägaren i handlingar som skickats till hyresnämnden i Göteborg. Det var svarta sträck, märken, hål, klotter och könsord på väggarna. Samtliga väggar fick spacklas och målas om. 21 200 kronor kostade målning och flyttstädningen.

Kvinnan menar i sitt yttrande att lägenheten från början var i mycket dåligt skick och att hon flyttade in i ett byggkaos. Golvet var ofärdigt, en dörr in till lägenheten saknades, ventilationen i badrummet var dålig och toaletten läckte. Hon skriver att hon vid ett tillfälle blev knivhotat och fick fly från lägenheten. Personen hon blev hotad av ska ha anlitats av hyresvärden. Hon menar vidare att lägenheten var renoverad av ”betalda alkoholister” och hon motsätter sig ”stämningen”.

Läs ocksåFörlustaffär bygga på landsbygden i Falkenberg

Husägaren kontrar med att det kvinnan skriver är ”grovt förtal och rena lögner”.

Ärendet är uppsatt till medling i början av nästa vecka.

Läs också Anna tvingades sälja sig till värden – för att familjen inte skulle vräkas Fyrbarnspappan misshandlade tidningsbud – familjen riskerar vräkning Kommunpolitikern slängde ut sin hyresgäst – tyckte hon kunde bo kontraktslöst Andreas, 22 år - Vill bli hyresvärd och bygga upp en förmögenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.