Annons

Laholmsbo kräver hyresgäst på 21 000 kronor

Laholm Mannen i Laholm hyrde ut sin ovanvåning. Nu kräver han hyresgästen på 21 000 kronor för städning och målning.
Foto: Pixabay

När kvinnan flyttade förra året lämnade hon nycklarna och sa att hon skulle komma tillbaka dagen efter och flyttstäda. Enligt mannen gjorde hon inte det. Istället har hon varit okontaktbar.
Lägenheter på ovanvåningen är på 70 kvadratmeter och efter flytten var den i dåligt skick, skriver husägaren i handlingar som skickats till hyresnämnden i Göteborg. Det var svarta sträck, märken, hål, klotter och könsord på väggarna. Samtliga väggar fick spacklas och målas om. 21 200 kronor kostade målning och flyttstädningen.

Kvinnan menar i sitt yttrande att lägenheten från början var i mycket dåligt skick och att hon flyttade in i ett byggkaos. Golvet var ofärdigt, en dörr in till lägenheten saknades, ventilationen i badrummet var dålig och toaletten läckte. Hon skriver att hon vid ett tillfälle blev knivhotat och fick fly från lägenheten. Personen hon blev hotad av ska ha anlitats av hyresvärden. Hon menar vidare att lägenheten var renoverad av ”betalda alkoholister” och hon motsätter sig ”stämningen”.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Husägaren kontrar med att det kvinnan skriver är ”grovt förtal och rena lögner”.

Ärendet är uppsatt till medling i början av nästa vecka.

Annons
Läs också Förlustaffär bygga på landsbygden i Falkenberg Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.