HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Låna verktyg och laga dina saker på Fixoteket

Göteborg Ett ställe där man kan laga trasiga prylar, låna verktyg, byta grejer eller bara träffas och umgås. Så kan man beskriva Fixoteken, en satsning som nu dragit igång på flera ställen i Göteborg.

Rannebergens centrum fick ett Fixotek redan i höstas. Nu har Majorna, Bergsjön (Siriusgatan 56) och Hammarkullen (Bredfjällsgatan 46) följt efter. Slår satsningen väl ut kan det bli fler i andra stadsdelar längre fram.

I Majorna ligger det nya Fixoteket på Slottsskogsgatan 1, intill Jaegersdorffplatsen.

Läs ocksåHan har hemmet fullt av sopor

I den gamla butikslokalen, som senast huserat en indisk restaurang, kan boende nu reparera sina cyklar, sy med symaskin eller låna leksaker i leksaksbiblioteket som finns under samma tak.

Bakom satsningen finns Hyresgästföreningen, Familjebostäder, Bostadsbolaget, Chalmers och Göteborgs stad.

Ronny Bengtsson från Hyresgästföreningen säger att det första fröet såddes redan för tio år sedan.

Läs ocksåSoligt på jubilerande Megaloppis

– När vi startade Ekologisk Stadsdel i Majorna 2008 så hade vi en dialog med majborna för att höra vad de tyckte var viktigt. En sak som kom upp var en sådan här mötesplats. Och nu är vi här, säger han.

Betty och Lollo Öst bor på Mariagatan och var några av dem som hade kom till invigningen. De räknar med att bli regelbundna besökare framöver.

– Jag tycker det här är en super-duper-jättebra idé! Verktyg och maskiner är så himla dyrt att köpa, ett ställe där man kan låna en borrmaskin är perfekt. Det är också väldigt bra att man kan återvinna eltandborstar och farligt avfall här, då slipper man försöka pricka in farligt avfall-bilen, säger Betty Öst.

Läs ocksåLåna gratis succé i Ale

 

Läs också Hyresgäster i Mölndal ska återvinna fett Sopmängden växer – här slänger invånarna mest

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.