HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Letar barn till Solgårdens sommarkollo

Vänersborg Bostadsbolagens intresse sommarläger på Solgården utanför Vänersborg är stort. "Nu återstår bara att hitta barnen som ska delta", säger projektledaren Murat Solmaz.

Våren 2016 köpte Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg Solgården, en kurs- och kolonianläggning vid Vänerns strand strax öster om Vänersborg. I sommar är planen att gården ska fyllas av barn från olika hyresområden runt om i regionen.

– Bostadsbolagen är på! De kommunala värdarna i Borås, Uddevalla, Trollhättan, Tranemo, Mariestad, Lysekil och Vänersborg plus det privata bolaget Balder nappat på att samarbeta med oss, säger Murat Solmaz som leder projektet från Hyresgästföreningens sida.

Läs ocksåMia blir ny föreståndare för Solgården i Vänersborg

Upp till 140 barn i mellanstadieåldern kommer att kunna tas emot. Fast alla kommer inte samtidigt.

– Varje läger har 15 till 20 platser och håller på i fem dagar, måndag till fredag. De kommer att tas emot av sex heltidsanställda ledare, säger Murat.

Men det viktigaste återstår fortfarande – Att hitta barnen som vill komma till Solgården.

Läs ocksåSolgården ger sol, bad och självförtroende

Vilka barn vänder ni er till och hur hittar ni dem?

– I år vänder vi oss till unga i årskurs fyra till sex från socioekonomiskt utsatta områden i region BohusÄlvsborg-Skaraborg. Jag har delat ut broschyrer med information om lägret till skolor, fritidsgårdar, bibliotek och föreningar. Sedan använder jag mig av sociala medier och försöker knyta kontakt med nyckelpersoner ute i de aktuella bostadsområdena. Personer som känner barnen och deras föräldrar och som kan sprida nyheten om våra läger vidare, säger Murat Solmaz.

 

Läs ocksåFullmäktige på soligt Solgården

 

Vad hoppas du att lägerdeltagarna ska få med sig hem?
– Jag vill att lägret ska bli en positiv referenspunkt i deras karaktärsbygge. För vid sidan av all lek och skoj kommer vi att ordna temapass då vi ska jobbar med deras roll i samhället. Får dem att fundera på vad just de vill göra i sitt bostadsområde. Målet är att skapa en bättre boendemiljö.

 

 

 

 

Fakta: Nyfiken på Solgårdens sommarläger?

Kontakta projektledare Murat Solmaz.

E-post: murat.solmaz@hyresgastforeningen.se

Tel.: 010-459 1441

 

 

 

Läs också Solgårdens säsong - både upp och ner När Almedalen kom till Solgården

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.