Annons

Lokal hyresgästförening i Norrtälje föreslår nytt bidrag

Norrtälje Utan boendeinflytandeavtal blir det svårt för lokala hyresgästföreningar att planera sin verksamhet ekonomiskt. Det tycker den lokala hyresgästföreningen för privata värdar i Norrtälje med omnejd, och föreslår att regionen inför ett nytt grundbidrag.
Ann Valeij, ordförande för LH Privaten Norrtälje.

– I och med att vi saknar boendeinflytandeavtal med våra hyresvärdar måste vi ansöka om pengar hos folkrörelsefonden varje gång vi vill genomföra en aktivitet, och sen redovisa hur vi har använt pengarna. Det blir trögjobbat och vi kan aldrig lova våra medlemmar något innan vi vet om vi får pengar till det, säger Ann Valeij, ordförande för LH Privaten Norrtälje.

Föreningen föreslår nu i en motion till regionfullmäktige att Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle ska införa ett särskilt årligt grundbidrag för lokala hyresgästföreningar hos privatvärdar där det saknas boendeinflytandeavtal med fritidsmedel avsatta till aktiviteter.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Ett bekymmer för LH Privaten Norrtälje är höga portokostnader som de inte har möjlighet att välja bort. Ett enda utskick kan kosta uppemot 3900 kronor.

Annons

– Vi finns i Vätö, Gräddö och på Bildö. Det är ett stort område det handlar om, så vi kan inte sätta upp lappar i portuppgångarna som andra lokala hyresgästföreningar, säger Ann Valeij.

Motionen om ett ekonomiskt grundbidrag är den enda som har lämnats in till vårens regionfullmäktige, som hålls lördag 28 april på Viktoria konferens i Uppsala. Till Hyresgästföreningens region Aros-Gävle hör Västmanlands, Gävleborgs och Uppsala län samt Norrtälje kommun.

Annons
Läs ocksåRisk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"Elin Grönlund är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen på Assberg i Skene.
Läs också Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.