Annons

Lokal hyresgästförening i Norrtälje föreslår nytt bidrag

Norrtälje Utan boendeinflytandeavtal blir det svårt för lokala hyresgästföreningar att planera sin verksamhet ekonomiskt. Det tycker den lokala hyresgästföreningen för privata värdar i Norrtälje med omnejd, och föreslår att regionen inför ett nytt grundbidrag.
Ann Valeij, ordförande för LH Privaten Norrtälje.

– I och med att vi saknar boendeinflytandeavtal med våra hyresvärdar måste vi ansöka om pengar hos folkrörelsefonden varje gång vi vill genomföra en aktivitet, och sen redovisa hur vi har använt pengarna. Det blir trögjobbat och vi kan aldrig lova våra medlemmar något innan vi vet om vi får pengar till det, säger Ann Valeij, ordförande för LH Privaten Norrtälje.

Föreningen föreslår nu i en motion till regionfullmäktige att Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle ska införa ett särskilt årligt grundbidrag för lokala hyresgästföreningar hos privatvärdar där det saknas boendeinflytandeavtal med fritidsmedel avsatta till aktiviteter.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ett bekymmer för LH Privaten Norrtälje är höga portokostnader som de inte har möjlighet att välja bort. Ett enda utskick kan kosta uppemot 3900 kronor.

Annons

– Vi finns i Vätö, Gräddö och på Bildö. Det är ett stort område det handlar om, så vi kan inte sätta upp lappar i portuppgångarna som andra lokala hyresgästföreningar, säger Ann Valeij.

Motionen om ett ekonomiskt grundbidrag är den enda som har lämnats in till vårens regionfullmäktige, som hålls lördag 28 april på Viktoria konferens i Uppsala. Till Hyresgästföreningens region Aros-Gävle hör Västmanlands, Gävleborgs och Uppsala län samt Norrtälje kommun.

Annons
Läs ocksåFyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet"Fem veckor efter att vi ställt frågan till Strömstadsbyggen var hundrastgården klar", säger Petra Hedström (till vänster i röd jacka) med sin mamma Camilla. Hundägarna Anki Salerud och Linda Hansson uppskattar initiativet.
Läs också Beslut på årsmötet: extra stöd till hyresgäster inför renoveringar Risk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!" Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.