HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lucyna och Anders har haft 20 inbrott

Västra Götaland Stölder och inbrott i bostadsområdena är mångas vardag. En av dem som blivit hårt drabbade är Lucyna och Anders Jonsson.– Det är så tråkigt. Man blir ledsen och förbannad, säger Anders.

Lucyna och Anders Jonsson bor i en trea på Tunnlandsgatan i Borås. De trivs i sin mysigt inredda lägenhet på sjunde våningen, utsikten från balkongen är fantastisk. På våningen ovanför är det inte lika fantastiskt. Här är inbrott i vindsförråden vanliga. Paret Jonsson har blivit bestulna allt för många gånger.

Det mesta av barnens gamla leksaker och julpynt är borta. Men också prylar och kläder för fritiden: fiske, ridning, vandring… Som om detta inte skulle vara nog har de blivit av med en två månader gammal mountainbike.
– Det är inte någon idé att anmäla alla inbrott till polisen som inte gör något, eller till försäkringsbolaget. Självrisken är jättehög, så det är inte värt besväret, säger Lucyna Jonsson.
Under årets åtta första månader anmäldes 322 cyklar stulna i Borås. Det är en ökning med 76 jämfört med samma period året innan, visar statistik från Brottsförebyggande rådet. Däremot finns en tydlig tendens sedan 2003 att antal anmälda inbrott i förråd minskar enligt polisen i Borås.
– Jag vill ha stopp på inbrotten, därför går jag upp på vinden ett par gånger om dagen och kollar, säger Anders.

Läs också Jätteminskning av inbrott under pandemiåret Hon känner sig otrygg i sitt eget hem – får inte byta lägenhet Expert om elektroniska lås: "Svårt att se att det skulle öka säkerheten på något sätt" Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Var femte har haft inbrott i förrådet – här är dina rättigheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.