HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Lyckad turné för Bobilen

Kalmar Under veckan har Hyresgästföreningens Bobil turnerat i Kalmar. Besöken har skapat stort engagemang både bland förtroendevalda och besökare på olika platser i länet. 
Bobilen på turné i Kalmar län.

Bobilen har besökt Torsås, Kalmar, Oskarshamn och Mönsterås. Verksamhetsutvecklaren Robin Dahlin Appelqvist har suttit vid ratten tillsammans med förtroendevalda och en förhandlare.

– Syftet har varit att fånga upp signaler från de boende ute i områdena och ge dem en chans att ställa frågor och få information, säger Robin Dahlin Appelqvist.

Läs ocksåNytänk ger färg på föreningskartan

I Torsås pratade Hyresgästföreningens representanter med förbipasserande. De slog även ett slag för ”Ta parti för människan” , Hyresgästföreningens vykortskampanj om vikten av bra bostäder. 

– Det var glädjande att en stor mängd villaägare ville skriva under namninsamlingen ”Ta parti för människan”. Även de ansåg att hyresrätten är en viktig boendeform och att politiken borde ta större hänsyn till boendeformen i sig och till människorna som har den som sina hem, berättar Robin Dahlin Appelqvist.

I Kalmar besökte bobilen miljonprogrammet i den norra stadsdelen Norrliden. I Oskarshamn befann sig bobilen i Kristinebergs centrum. Precis som I Torsås så präglades besöken av samtal om hyresrätten som boendeform och hur pass lite utrymme den får i den politiska debatten.

Läs ocksåHyresgäster i Nybro bjuds på teater

Turnén avslutades i Mönsterås. Allmännyttans Mönsterås Bostäder var också på plats. Mönsterås Bostäders vd Armin Avdic berättade om framtida projekt, nuvarande problem och förslag på lösning. Han tog även in synpunkter från besökarna. På plats fanns hela styrkan från Mönsterås bostäder, alla förtroendevalda inom föreningsstyrelsen tillsammans med husombud och anställda från Hyresgästföreningens kontor i Kalmar.

– Det har varit roliga dagar med bra mobilisering från de förtroendevalda som verkligen visade sin kraft inom förtroendemannaledet, säger Robin Dahlin Appelqvist.

 

Läs ocksåLilafärgat hår gav skadestånd

 

Läs också Ny styrelse efter skakig tid Stenograferande ordförande avgår efter 35 år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.