Annons

Lyckad turné för Bobilen

Kalmar Under veckan har Hyresgästföreningens Bobil turnerat i Kalmar. Besöken har skapat stort engagemang både bland förtroendevalda och besökare på olika platser i länet. 
Bobilen på turné i Kalmar län.

Bobilen har besökt Torsås, Kalmar, Oskarshamn och Mönsterås. Verksamhetsutvecklaren Robin Dahlin Appelqvist har suttit vid ratten tillsammans med förtroendevalda och en förhandlare.

– Syftet har varit att fånga upp signaler från de boende ute i områdena och ge dem en chans att ställa frågor och få information, säger Robin Dahlin Appelqvist.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I Torsås pratade Hyresgästföreningens representanter med förbipasserande. De slog även ett slag för ”Ta parti för människan” , Hyresgästföreningens vykortskampanj om vikten av bra bostäder. 

– Det var glädjande att en stor mängd villaägare ville skriva under namninsamlingen ”Ta parti för människan”. Även de ansåg att hyresrätten är en viktig boendeform och att politiken borde ta större hänsyn till boendeformen i sig och till människorna som har den som sina hem, berättar Robin Dahlin Appelqvist.

Annons

I Kalmar besökte bobilen miljonprogrammet i den norra stadsdelen Norrliden. I Oskarshamn befann sig bobilen i Kristinebergs centrum. Precis som I Torsås så präglades besöken av samtal om hyresrätten som boendeform och hur pass lite utrymme den får i den politiska debatten.

Läs ocksåVictorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"

Turnén avslutades i Mönsterås. Allmännyttans Mönsterås Bostäder var också på plats. Mönsterås Bostäders vd Armin Avdic berättade om framtida projekt, nuvarande problem och förslag på lösning. Han tog även in synpunkter från besökarna. På plats fanns hela styrkan från Mönsterås bostäder, alla förtroendevalda inom föreningsstyrelsen tillsammans med husombud och anställda från Hyresgästföreningens kontor i Kalmar.

– Det har varit roliga dagar med bra mobilisering från de förtroendevalda som verkligen visade sin kraft inom förtroendemannaledet, säger Robin Dahlin Appelqvist.

Annons

 

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

 

Läs också De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.