Annons

Lysekilsbor får hyra sina parkeringsplatser

Lysekil Bristen på parkeringsplatser på Badhusberget i Lysekil gör att Lysekilsbostäder kallar till förhandling. Bolaget vill nu låta de boende hyra sina parkeringsplatser. Det handlar om nästan 500 platser och förslaget är 170 kronor per månad
Foto: Minna Uhlin
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Orsaken till att Lysekilsbostäder vill införa hyran är att det kommit propåer från hyresgäster på Badhusberget. Det finns för få parkeringsplatser och när hyresgästerna kommer hem från jobbet på kvällen finns det inga lediga platser. Bolaget skriver också att hyresgästerna menar att det är boende i andra områden som nyttjar parkeringarna, vilket drabbar Badhusbergets hyresgäster.
Därför kallar man nu Hyresgästföreningen till förhandlingsbordet för att diskutera avgiften på 170 kronor per månad.
– Det är inte så vanligt att vi förhandlar om parkeringsplatser, men här kommer det från hyresgästerna, säger Håkan Fridolfsson, förhandlare på Hyresgästföreningen. Men det kan vara bra att vi får bara med och diskutera. Jag tycker avgiften ligger väldigt högt.
Syftet med avgiften är att varje hyresgäst får hyra sin parkeringsplats, vilket säkerställer att man har sin egen plats.
Håkan Fridolfsson säger att problemet med för få parkeringsplatser är ett växande problem, då allt fler har mer än en bil. Det gör att det blir brist på platser.
– Vi får se var det hamnar, säger Håkan Fridolfsson. Vi ska träffas den 28 november och förhandla.
Avgiften för hyrda parkeringsplatser ska gälla från årsskiftet.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Ofrivilligt isolerad av dålig snöröjning: "Jag hamnade i en husarrest" "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.