Annons

M-politiker tog för hög hyra av Daniel

Nyheter Daniel Hanssons värd sätter hyrorna själv och vägrar förhandla. Därför utses han till en av landets värsta värdar av Hyresgästföreningen.​
– De är som en skränande mobb, kontrar M-politikern Pär Ahlberg.

Han är företagsläkare och psykiater till yrket, på fritiden moderat politiker i Sundsvalls kommunfullmäktige. I höstas försökte han få väljarnas förtroende i riksdagsvalet.
Pär Ahlberg äger också Keyfish AB, med sex hyreshus i Sundsvall. Där har han satt de hyror som han tycker är rimliga.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
– När jag tog över beståndet visste jag inte om att det fanns en förhandlingsordning, eller vad det betydde men det blev jag snart plågsamt medveten om, säger han.
 
Förhandlingsordning innebär att hyresvärden måste förhandla om hyrorna med en hyresgästorganisation om en betydande del av hyresgästerna vill det. Pär Ahlberg kallar det en ”kvarleva från bolsjeviktiden”.
– Varken jag eller hyresgästerna vill ha den ordningen här. Jag tror på individens frihet och på att sluta avtal mellan två parter.
Flera hyresgäster har skrivit på att de inte vill ha förhandlingsordning, men i efterhand sagt att de inte har förstått vad det betydde och ändrat sig.
Pär Ahlberg säger att Hyresgästföreningen har skrämt upp dem.
– De far här som en skränande mobb och lovar halverade hyror om de får förhandla. De vill väl ha kvar sina uppdrag och löner, men jag vill inte ha bolsjevikernas system!
Enligt lagen får han ändå inte ta ut den hyra han vill. Både hyresnämnden och tingsrätten har dömt Pär Ahlberg att betala tillbaka pengar till Daniel och hans grannar

Annons
Läs också Värdarna som är sämst i landet Video: Fastigheterna förfaller när ägaren håller sig undan Svartlistad värd dras inför hyresnämnden Nu fungerar allting igen efter tvångsförvaltningen Gun är tryggare när huset är sålt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.