HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Målet: Tusen bostäder på fem år

Norrköping Kommunägda Hyresbostäder ska öka bostadsbyggandet i Norrköping. Fram till 2020 ska bolaget bygga minst 1 000 nya lägenheter och även satsa på fler seniorbostäder.

Kommunägda Hyresbostäders satsning på nyproduktion har börjat märkas av i Norrköping. I augusti blev 99 studentlägenheter klara för inflyttning i kvarteret Klockan och inom kort blir första etappen med ett 40-tal nya lägenheter klara för inflyttning i kvarteret Ormen i stadsdelen Kneippen, där totalt 168 lägenheter ska byggas.

Men bolaget tänker nu satsa ännu mer på nya bostäder. De kommande fem åren räknar Hyresbostäder med att investera cirka 1,8 miljarder kronor i nyproduktion. Det innebär cirka 1 000 nya hyreslägenheter fram till och med 2020.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

– Jag skulle säga att det rör sig om minst tusen lägenheter. I och med att vi har köpt på oss mer mark så blir det nog ännu fler bostäder, säger Thomas Idenås, (S) styrelseordförande i Hyresbostäder.

Det senaste tomtköpet handar om fastigheten Vulkan 7, som beräknas kunna ge 400-500 nya lägenheter. Utöver det har bolaget flera andra stora bostadsprojekt som till exempel bebyggelsen i inre hamnen och omvandlingen av kvarteret Kroken. Närmast under 2016 väntar etapp två i kvarteret Ormen och att starta byggnationen av kvarteret Höken i Kneippen samt kvarteret Rotflyet i stadsdelen Rambodal.

Bolaget har även fått ett särskilt uppdrag att satsa på att bygga ”trygga seniorbostäder”, enligt ett nytt ägardirektiv från kommunen.

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?

– Vi för just nu diskussioner med vård- och omsorgskontoret om vad det är för typ av bostäder man vill ha. Tanken är att det ska vara ett mellanboende, något mellan eget och särskilt boende, förklarar Thomas Idenås.

I kvarteret Mesen, tomten för fd Shellmacken vid Linköpingsvägen, har bolaget sedan tidigare planerat att bygga cirka 40-50 seniorbostäder.

– Det projektet är fortfarande aktuellt, men det kommer inte att räcka. Vi ser att det finns ett utökat behov av seniorbostäder i Norrköping så det kommer behöva byggas mer.

Läs ocksåSofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrornaHyresgäst vid p-plats
Läs också Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat Ny Norrköpingshyra påverkar över 18.000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.