Annons

Målet: Tusen bostäder på fem år

Norrköping Kommunägda Hyresbostäder ska öka bostadsbyggandet i Norrköping. Fram till 2020 ska bolaget bygga minst 1 000 nya lägenheter och även satsa på fler seniorbostäder.

Kommunägda Hyresbostäders satsning på nyproduktion har börjat märkas av i Norrköping. I augusti blev 99 studentlägenheter klara för inflyttning i kvarteret Klockan och inom kort blir första etappen med ett 40-tal nya lägenheter klara för inflyttning i kvarteret Ormen i stadsdelen Kneippen, där totalt 168 lägenheter ska byggas.

Men bolaget tänker nu satsa ännu mer på nya bostäder. De kommande fem åren räknar Hyresbostäder med att investera cirka 1,8 miljarder kronor i nyproduktion. Det innebär cirka 1 000 nya hyreslägenheter fram till och med 2020.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag skulle säga att det rör sig om minst tusen lägenheter. I och med att vi har köpt på oss mer mark så blir det nog ännu fler bostäder, säger Thomas Idenås, (S) styrelseordförande i Hyresbostäder.

Det senaste tomtköpet handar om fastigheten Vulkan 7, som beräknas kunna ge 400-500 nya lägenheter. Utöver det har bolaget flera andra stora bostadsprojekt som till exempel bebyggelsen i inre hamnen och omvandlingen av kvarteret Kroken. Närmast under 2016 väntar etapp två i kvarteret Ormen och att starta byggnationen av kvarteret Höken i Kneippen samt kvarteret Rotflyet i stadsdelen Rambodal.

Annons

Bolaget har även fått ett särskilt uppdrag att satsa på att bygga ”trygga seniorbostäder”, enligt ett nytt ägardirektiv från kommunen.

Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

– Vi för just nu diskussioner med vård- och omsorgskontoret om vad det är för typ av bostäder man vill ha. Tanken är att det ska vara ett mellanboende, något mellan eget och särskilt boende, förklarar Thomas Idenås.

I kvarteret Mesen, tomten för fd Shellmacken vid Linköpingsvägen, har bolaget sedan tidigare planerat att bygga cirka 40-50 seniorbostäder.

Annons

– Det projektet är fortfarande aktuellt, men det kommer inte att räcka. Vi ser att det finns ett utökat behov av seniorbostäder i Norrköping så det kommer behöva byggas mer.

Läs ocksåAnitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt”Anita Andersson Landegren är hyresgäst hos Hyresbostäder i Norrköping.
Läs också Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.