Annons

Medling om hyror i Dals-Ed

Dals-Ed ​Kommunala Edshus och Hyresgästföreningen kan inte komma överens om årets hyror. Förhandlingen är strandad.

Annons
Edshus vill höja hyrorna med närmare 4 procent. Det är det femte högsta kravet i Västra Götaland. Hyresgästföreningens inställning är att inga hyror ska höjas i år.
Förhandlingarna har varit i gång sedan början av december men det har varit omöjligt att nå en överenskommelse. Parterna står långt ifrån varandra. En tvistefråga gäller bolagets intäkter och kostnader.
Nu begär parterna medlingshjälp på central nivå. Det innebär två möjliga scenarion: antingen lägger medlarna fram ett förslag eller så hänvisar de tvisten till Hyresmarknadskommittén för ett beslut. 
Fotnot: Hyresmarknadskommittén består av representanter från de allmännyttiga bostadsföretagens organisation (SABO) och Hyresgästernas Riksförbund.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.