HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Medling om hyror i Mjölby

Mjölby Förhandlingen om nästa års hyror mellan Bostadsbolaget i Mjölby och Hyresgästföreningen går trögt. Parterna har nu begärt central medling.

Bostadsbolaget skriver på sin hemsida att parterna har träffats vid tre tillfällen men att man nu bedömer att det inte finns förutsättningar för att komma överens. Man tar därför hjälp av Hyresmarknadskommittén, som består av representanter från de allmänna bostadsbolagens organisation Sabo samt Hyresgästföreningen centralt, för medling.

Om medlingen inte lyckas beslutar Hyresmarknadskommittén om en eventuell hyreshöjning.

Läs också"Ansvarslöst av kommunala bolag" - förhandlingschef fördömer strandningarMagnus Elsing, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Bostadsbolaget har begärt att få höja hyrorna med i genomsnitt cirka 1,9 procent från 1 januari.

”Efter tuffa förhandlingar insåg parterna att vår respektive uppfattning om en rimlig höjning av hyresnivån ligger alltför långt ifrån varandra för att en överenskommelse ska kunna träffas”, skriver Hyresgästföreningens förhandlare Ylva Bohlin Lövgren i ett pressmeddelande.

Hem & Hyra har sökt vd Torbjörn Olsson och marknadschef Charlotta Elliot på Bostadsbolaget. De vill inte kommentera den uppkomna situationen med hänvisning till att hyresförhandlingen fortfarande formellt pågår.

Läs ocksåHyresförhandlingarna har strandat i Vänersborg

Som Hem & Hyra berättat tidigare har förhandlingen mellan Kindahus och Hyresgästföreningen strandat. Där blir det Hyresmarknadskommittén i Stockholm som får besluta om nästa års hyror.

Fakta: Hyresmarknadskommittén

Hyresmarknadskommittén består av representanter från Sabo, Sveriges allmännyttiga bostadsföretags bransch- och intresseorganisation, samt Hyresgästföreningen.
Kommitténs uppgift är att fatta beslut när parterna inte själva kan komma överens i en hyresförhandling lokalt.
Parterna får lägga fram sin sak och presentera det ekonomiska underlag som man grundar sitt yrkande på. Därefter beslutar kommittén om en eventuell hyreshöjning. Detta beslut måste parterna acceptera.

Läs också Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Strandade hyresförhandlingar i Alingsås - Förhandlingschefen: "Festen är över" Radhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.