Annons

Mimer har sålt sina första lägenheter

Västerås ​Västerås kommunala bostadsbolag Mimer har sålt sina fyra första lägenheter. Totalt räknar bolaget med att omvandla drygt 4000 hyresrätter till bostadsrätter.

​De sålda lägenheterna ligger i en fastighet på Föreningsgatan i Västerås och är det första huset som säljs i Mimers stora ombildningsprogram, som ska göra hyresrätter till bostadsrätter.

Annons
Totalt planerar Mimer att sälja ut cirka 4200 lägenheter. Först ut är 420 lägenheter i centrum och i Hökåsen.
Under våren ordnar Mimer en rad informationsträffar för att få i gång ombildningen i stadens ytterområden: Bäckby, Skultuna, Fredriksberg, Pettersberg och Vallby.
Mimers utförsäljning av hyresrätter var en het politisk fråga under förra året. Oppositionen och Hyresgästföreningen motsatte sig en försäljning, men i början på oktober klubbade kommunfullmäktige igenom beslutet att möjliggöra en utförsäljning.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Diakonen Giselle: ”Alla vinner om man hjälper någon att undvika vräkning” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hissar kan bli stående när mobilnäten släcks ner Kvinna trakasserar sexvåningshus – grannar skriver på lista för att få henne vräkt Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.