HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mimer har sålt sina första lägenheter

Västerås ​Västerås kommunala bostadsbolag Mimer har sålt sina fyra första lägenheter. Totalt räknar bolaget med att omvandla drygt 4000 hyresrätter till bostadsrätter.

​De sålda lägenheterna ligger i en fastighet på Föreningsgatan i Västerås och är det första huset som säljs i Mimers stora ombildningsprogram, som ska göra hyresrätter till bostadsrätter.

Totalt planerar Mimer att sälja ut cirka 4200 lägenheter. Först ut är 420 lägenheter i centrum och i Hökåsen.
Under våren ordnar Mimer en rad informationsträffar för att få i gång ombildningen i stadens ytterområden: Bäckby, Skultuna, Fredriksberg, Pettersberg och Vallby.
Mimers utförsäljning av hyresrätter var en het politisk fråga under förra året. Oppositionen och Hyresgästföreningen motsatte sig en försäljning, men i början på oktober klubbade kommunfullmäktige igenom beslutet att möjliggöra en utförsäljning.

Läs också Hyresgästen Ulla: Mer strul än trygghet med elektroniska lås Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda (V) tar strid mot försäljning av Alingsåshems lägenheter Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.