Annons

Mingel för nya miljörum på Kungsmarken

Blekinge Det blev folkfest för hyresgästerna när Karlskronahem invigde fem renoverade och fyra helt nya miljörum på Kungsmarken i Karlskrona på torsdagseftermiddagen.

Det hela är en del av Karlskronahems miljösatsning på att förenkla och förbättra sopsorteringen. På Kungsmarken har det varit lite si och så med den saken. Det kan inte minst hyresgästen Arta Beriska intyga.

– Det känns bra med att vi får nya miljörum för det har inte alls varit bra tidigare. En del har bara slängt soppåsen utanför dörren till rummet. Sedan kommer kajor och skator och pickar hål på påsarna så det har legat sopor i buskar och överallt, berättar hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I arbetet att ta fram de nya miljörummen på Kungsmarken har även Hyresgästföreningen och elever från Sunnadalskolan deltagit.

– Det här är toppen. De här fyra nya miljörummen är alldeles utmärkta. Tidigare har sophanteringen varit inne i bostadshuset och det har varit under all kritik så det här känns toppen, säger Kerstin Johansson, ordförande i den lokala hyresgästföreningen Månkristallen.

Annons

Anmar Jahwani, från klass sex på Sunnadalskolan, har blivit något av en miljöexpert inför de nya miljörummen.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

– Förut var det läskigt att slänga skräp. Man ville inte stänga dörren och ibland blinkade lamporna. Nu känns det jätteskönt. Vi har fått lära oss mycket om miljön och återbruk i skolan. Det är viktigt att vi sorterar och tar hand om vår miljö för framtiden. Och om det är rent här i området kanske fler vill stanna kvar här, berättar Anmar Jahwani.

Björn Eliasson, Karlskronahems vd, är glad över satsningen.

Annons

– Vi går igenom område för område och här är detta ett välkommet tillskott. Det är en stor miljösatsning vi gör och det känns jättebra. Det ska vara trevligt att gå till miljörummen och det ska vara enkelt att sortera. Är det rent och snyggt i våra bostadsområden så skapar det i sin tur trygghet och trivsel, säger han.

Läs ocksåHyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Under invigningen fick hyresgästerna prata med alla som på något sätt är inblandade i sophanteringen. Därtill fika, tävla och se på utställningar.

Läs också Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.