Annons

Mitthem erbjuder personal att volontärarbeta

Sundsvall Nu ger Mitthem sin personal möjlighet att med full lön arbeta upp till en dag var på evakueringsboendena. Bostadsbolaget vill också se att fler företag följer deras exempel.

Mitthems medarbetare erbjuds att volontärarbeta på evakueringsboendena i Sundsvall med full lön.

– Det behövs hjälp och vi kan alla göra någonting och det här är vårt sätt att bidra, säger Birgitta Ulming, Mitthem.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De senaste veckorna har Sundsvall tagit emot nära 100 flyktingar som nu bor i tre gymnastiksalar i staden. Nationellt pratar man om den största humanitära insatsen sedan andra världskriget. Och i Sundsvall väntar man på att ta emot fler människor som är på flykt från sitt hemland.

– Vi har haft mycket diskussioner internt om vad vi som bolag kan hjälpa till med. Det här är ett sätt att möta våra medarbetares vilja och ambitioner att hjälpa och samtidigt göra nytta i det större arbete som hela kommunen står inför, säger Birgitta Ulming, kommunikationschef på Mitthem.

Annons

Vad medarbetarna kan göra koordineras via Ulla Näsman på Sundsvalls kommun som ansvarar för hjälpinsatsen. Arbetsinsatserna kan bestå av att finnas på boendena och exempelvis engagera sig i fritidsaktiviteter.

Läs ocksåHannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”Hanna Veretennykova och Oleg Makarov med barnen Maria och Michael är flyktingar från Charkiv i Ukraina. Tack vare massflyktsdirektivet kan de stanna i Sverige, men det går för närvarande inte att komma vidare i asylprocessen.

– Jag uppskattar initiativet och engagemanget från Mitthems sida. Det är de mänskliga mötena som är viktiga och det här är ett sätt att välkomna människor till Sundsvall, säger Ulla Näsman.

Mitthem hoppas att fler företag hakar på initiativet.

Annons

– Vi hoppas att våra systerbolag och andra arbetsgivare i Sundsvall vill öppna upp för liknande möjligheter för sina respektive medarbetare. Förhoppningsvis väcker det fler tankar och idéer, säger Birgitta Ulming.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen
Läs också Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande" Hyresgästen Anastasiia anklagas för störningar: "Känner mig ständigt övervakad" Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.