Annons

Moderaterna säger nej till utredningsförslag

Nyheter Moderaternas talesperson i bostadsfrågor, Ewa Thalén Finné, säger nej till den statliga utredningens förslag om vinstmaximering för de kommunala bostadsbolagen. – Vi moderater är tveksamma till förslaget så som det presenteras i utredningen, säger hon. ​

​Ewa Thalén Finné uttryckte redan vid Hyresgästföreningens seminarium i Almedalen i juli tveksamhet inför stora delar av den statliga utredningen om allmännyttans villkor som presenterades i april.

Annons
Hon sade då att den innehöll alltför många spekulationer som hon ställde sig frågande till, däribland kravet på vinstmaximering för de kommunala bostadsbolagen.
En inställning som hon under tisdagen upprepar för Hem & Hyra.
– Jag är tveksam till förslaget om vinstmaximering. Men det betyder inte att bolagen inte kan drivas på affärsmässig grund, säger hon.
 
Ewa Thalén Finné är mycket noggrann med att påpeka att det här är de moderata riksdagsledamöternas åsikt, inte regeringens.
Regeringen med bostadsminister Mats Odell har tidigare sagt att den vill invänta de drygt 100 remissvaren innan den uttalar sig om utredningens förslag.
Remisstiden går ut 8 september.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Striden inte över – dragkampen om ombildningar väcker oro och hopp i Göteborg Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år" Allmännyttan töms på miljarder – så svarar politikerna Kärleken förde Sven Wollter till en hyresrätt i Luleå M erbjuder 20 000 hyresgäster att köpa sin hyresrätt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.