HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Monica Zetterlunds hyreshus rivs före årsskiftet

Hagfors Redan detta år planeras hyreshuset som artisten Monica Zetterlund växte upp i att rivas. Huset är "skrot" enligt Hagforshems vd.

Hagforshem river vidare. I början av 2000-talet hade bolaget 1600 lägenheter i sitt bestånd. Nu är de nere i 775 stycken. Och bara i år rivs 30 och nästa år planeras 45 rivas.

Bland dem fastigheten på Asplundsvägen där artisten Monica Zetterlund växte upp. Lokala krafter har försökt förmå kommunen att gå in med pengar för att rusta det, men det har ansetts för dyrt.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

I nuläget är det Migrationsverket som hyr fastigheten. Men innan året är slut ska huset vara rivet, om allt går enligt planerna.

– Vi river vid årsskiftet, på den här sidan årsskiftet hoppas vi, säger Caj Olsson som är vd över Hagforshem.

Varför kan inte huset få vara kvar?

Läs ocksåBilliga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggenBostadskön i Varberg är lång och det är bra att det byggs fler lägenheter, tycker Annelie Bertilsson och Jörgen Karlsson. Men inte om det sker till priset av att äldre, billigare hyresrätter stryker med. På Krabbes väg har just detta skett. Hyrorna i de nybyggda husen är betydligt högre.

-Det är inget att ha kvar. Det är bara skrot och vi har inget behov av det heller.

Du tror inte att det kan dra turister och bli något positivt?

– Nej, det är bättre att det skapas ett minnesmonument på en fin plats i stället. Hon är inte ens född i huset.

Läs ocksåSlussvaktarens hyresbostad rivs när ny sluss ska byggasBildkollage med slussvakt från år 1920, kanalinspektörsbostaden, Roger Magnusson
Läs också Handelsträdgården rivs i höst – 300 bostäder ska byggas på tomten Bildspecial: Från handelsträdgård till slumboende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.