Annons

Mönsterås bostäder höjer hyran med 1,5 procent

Kalmar ​I dag har Hyresgästföreningen och Mönsterås bostäder gemensamt undertecknat förhandlingsprotokollet för 2011 års hyror. Det innebär en generell höjning med 1,5 procent från 1 januari.

​Hyreshöjningen varierar mellan 0,6 och 3,62 procent eftersom Mönsterås bostäder har ett hyressättningssystem som innebär att saker som standard, tillgång till service, trygghet och läge påverkar hyran.

De som får den lägsta höjningen har individuell mätning av vatten och värme vilket gör att kostnaderna för detta tillkommer ovanpå hyran.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ett fåtal hyresgäster får till och med en hyressänkning med 25 kronor per kvadratmeter eftersom deras lägenheter hamnat fel i hyressättningen efter ombyggnader.

Annons
Fakta: Hyreskrav i Kalmar län

Mörbylånga bostads: 3,8 procent

Nybro bostads: 3,72 procent

Torsås bostads: 3,48 procent
Vimarhem, Vimmerby: 3,97 procent

 

Hyreshöjningar i Kalmar län

Byggebo, Oskarshamn: 1,35 procent
Kalmarhem: 0,9 procent
Mönsterås bostäder: 1,5 procent

Läs också Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.