HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mönsterås bostäder värvar vd från Oskarshamns kommun

Mönsterås Efter en snabb rekrytering står det klart att Armin Avdic, ekonomichef i Oskarshamns kommun, blir ny vd för Mönsterås bostäder. Han tillträder i november.

– Vi är mycket nöjda, säger Mönsterås bostäders styrelseordförande Veine Backenius (C).

Rekryteringen av ny vd startade direkt när nuvarande vd Per Holm i maj gjorde klart att han tänker gå vidare till ett nytt jobb. På bara några månader har en konsult hjälpt bostadsbolaget att ta fram lämpliga kandidater till vd-posten. En av dem var Armin Avdic.

Läs ocksåSparkad bostads-vd får fallskärm på 1,6 miljoner

Att Armin Avdic varit anställd i en kommun var inte avgörande, men ingen nackdel, säger Veine Backenius.

Var det avgörande att han är ekonom?

– Nej, inte egentligen. Vi har haft tre vd:ar med byggbakgrund. Då kan det vara läge att byta fot lite och då kan det vara en fördel att han har ekonombakgrund.

Läs ocksåBesked om ny vd för Uppsalahem väntas i nästa vecka

Har han några andra fördelar?

– Han verkar vara en lättsam person som är lätt att ha att göra med. När han träffade personalen i går då sa han att han vill ha ordning och reda och det känns bra. Han är ödmjuk inför uppgiften och det tycker jag är bra, säger Veine Backenius.

Armin Avdic börjar på sitt nya jobb som vd för Mönsterås bostäder 1 november. Det är mitt under brinnande hyresförhandlingar, något som han inte har egen erfarenhet av ännu. Men det löser sig genom att han kommer att gå omlott med Per Holm som dessutom kommer att ha gjort alla kalkyler inför förhandlingarna.

Läs ocksåÄngelholmshem utreds för ekobrott

Läs mer:

Per Holm slutar som vd för Mönsterås bostäder

Fakta: Armin Avdic

Armin Avdic är utbildad civilekonom och har tidigare arbetat för Mönsterås kommun, bland annat som ekonom på socialförvaltningen under 1990-talet. För närvarande är han ekonomichef i Oskarshamns kommun och vd för Oskarshamns utvecklings AB. Han har erfarenhet från fastighetsbranschen bland annat genom ett nära samarbete med Byggebo i Oskarshamn under tiden som ekonomichef.

Läs också Hyresgästerna får betala för dålig sophantering - hyrorna höjs Katarina Prick blir ny vd för Skövdebostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.