HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Munkedal söker nya bostadsområden

Munkedal Länsstyrelsen sätter stopp för Munkedals planer att bygga havsnära i Saltkällan. Istället planerar kommunen nu att satsa på centrumnära lägenheter där en trävarufirma tidigare låg. "Vi vet att många i Munkedal är intresserade av hyresrätter", säger Mats Tillander, vd för kommunala bolaget Munkbo.
Foto: Karin Gistedt
Munkedals kommun planerar för lägenheter på tomten där det tidigare låg en trävarufirma. Här kan upp till 100 nya lägenheter bli verklighet inom ett par år.

Helst vill Mats Tillander se en blandning av kommunala och privata byggherrar. Men högt på önskelistan står flera hyresrätter, då Munkbo idag har 400 i kö för lägenheter.

Det har länge funnits tankat på att bygga havsnära vid Saltkällan, i södra Munkedal, men där ser man ut att få fortsätta sin kamp, då länsstyrelsen nu sagt nej till byggnation där. Det är naturintressen som sätter stopp, då en del av området ingår i Natura 2000 och har ett utökat strandskydd.

Läs ocksåSatsar 25 miljoner på trollstig och boulebana i Nolby

– Området där var först tänkt för privat byggande av radhus och villor. Men en del av området kan passa för flerbostadshus, säger Mats Tillander, som menar att Munkedal inte ger upp tanken på byggnation där.

Länsstyrelsens beslut kommer att överklagas. Men han är medveten om att det kan komma att dröja innan en eventuell byggnation kan bli verklighet där.

Närmare i tid ligger då området mellan centrum och Örekilsparken, där det tidigare låg en trävarufirma.

Läs ocksåByggkostnader fortsätter att ökaByggkostnaderna ökar på grund av högkonjunkturen.

 

 

Läs ocksåNytt bostadsområde tar form i Frölunda

– Vi håller på med planarbetet där, så jag hoppas att det kan bli klart inom ett år, säger Mats Tillander. Slipper vi överklaganden kan det vara igång om nästa år kanske.

Där handlar det om markområden där det kan byggas ett mellan 60 och 100 lägenheter, med affärsverksamheter också. Det kan bli både privata och kommunala hyresrätter.

– Det är några privata aktörer med i planerna, som bollplank, säger Mats Tillander.

Han säger att många Munkedalsbor visat intresse för lägenheter att hyra.

– Det är ju så att här i vår kommun får man inte så hisnande högt betalt för sina villor, så man har inte samma kapital att sätta in i dyra bostadsrätter som man kanske har i kustkommunerna. Det finns ett stort behov av hyreslägenheter, privata eller kommunala. Vi ser ju gärna en blandning och att fler privata vill vara med och bygga.

Han tror att området vid kanten av Örekilsparken kan bli attraktivt, både att bygga och bo i.

Läs också Klart för jättesatsning på bostäder i Hjällbo Fler kvinnor påbörjar byggutbildningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.