HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Mystiska ljud plågar hyresgäster på Almhög

Malmö Kvinnan menar att hyresvärlden har ignorerat klagomålen. Heimstaden har inte lyckats hitta källan till oljudet. Nu blir det upp till hyresnämnden att avgöra ljudstriden.
Foto: Vivek Rachuri

“Hemska oljud” i trappen, nattetid och flera timmar åt gången. Så har hyresgästen beskrivit vad hon upplever i Heimstadens hus på Almhög i östra Malmö.

Kvinnan anser att det borde finnas tekniska hjälpmedel som värden skulle kunna använda för att hitta och få bort störningarna. Men eftersom det fortsätter vill hon gärna betala en lägre hyra. Hyresgästen har tidigare lämnat in en namnlista med underskrifter från åtta grannar som också ska ha hört oljudet i huset.

Annons
Läs ocksåHotade klippa av grannens fingrar – mister lägenheten

Heimstaden har låtit göra ljudmätningar och har skickat ut väktare från störningsjouren som smugit runt på adressen under flera kvällar men utan att lokalisera ljudkällan. “Endast ett mycket svagt, knappt hörbart sus från ventilen i badrummet”, skriver personalen om resultatet en av rapporterna.

I slutet av maj möts Heimstaden, kvinnan och två av hennes vittnen, samt en jurist från Hyresgästföreningen i hyresnämden som ska avgöra om värden behöver genomföra åtgärder eller inte.

Annons
Läs också Alla hyresgäster anklagades för oväsen: ”Störningar från din lägenhet” Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Otäck lukt tvingar Marina och dottern att fly hemmet: "Vi har sovit i tvättstugan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.