Annons

Namninsamling i protest mot Halmstad kommun

Halmstad På onsdagskvällen startades en namninsamling mot Halmstad kommuns beslut att plocka närmare 58 miljoner kronor ur HFAB.
Foto: Petra Martinsson
Margareta Palmkvist skrev på namnlistan redan på onsdagskvällen. Foto: Petra Martinsson

– Jag bor själv inte hos HFAB men vill stötta de som gör det, sa Margareta Palmkvist som var en av de som skrev på namnlistan.

– Det är riktigt bra att vi startar en protest. Varför ska bara vi betala det som alla skattebetalare borde vara med och göra, sa hyresgästen Ann-Britt Wahlquist.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förutom namninsamlingen sprids nu protestvykort som ska skickas till kommunen och Hyresgästföreningen börjar en dialog med kommunstyrelsens ordförande Carl-Fredrik Graf (M).

– Vi vill visa att vi är många som inte tycker att det här är okej, säger Petra Lundh, bostadspolitisk utredare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Annons

Hon var på plats igår kväll när Hyresgästföreningens föreningsstyrelse Halmstad-Laholm hade årsmöte. Det var också förhandlare Peter Olsén som berättade för medlemmarna mer exakt vad det är kommunen gör med det kommunala bostadsbolagets vinst och hur.

Läs ocksåHär mjölkas bostadsbolagen på miljoner: ”Borde användas till renovering”Hans-Erik Pedersen vill att Förbos vinst ska användas till energieffektivisering och andra åtgärder som är vikitga för hyresgästerna, inte föras över till kommunen för att täcka andra utgifter.

– Det kommunen vill ta från bolaget motsvarar cirka en månadshyra per person och år av alla som bor hos HFAB, konstaterade han.

Enligt honom skulle cirka sju miljoner vara rimligt som utdelning på det kapitalet som kommunen under åren har satt in i bolaget. Som det blir nu får hyresgästerna bekosta saker som alla kommuninvånare borde vara med och betala.

Annons

Mer om vinstuttaget kan du läsa här.

Läs ocksåFörhandlingarna bröt samman när Ulfs värd ville höja hyran med 12 procent – det händer nuEn tvådelad bild. En del visar två anonyma män i kavaj som står med armarna i kors och vänder ryggen mot varandra. En del visar en äldre man med mustasch och grått hår.
Läs också Nu kan du ange din granne på webben – värden vill komma åt svartuthyrning Sjukpensionären Tomas får hyreshöjning på 350 kronor: "För mig kommer det att kännas" Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.