Annons

Nattvandrare ska göra Älgbacken tryggare

Ronneby Bostadsområdet Älgbacken upplevs som en otrygg plats av många hyresgäster. Grannsamverkan är ett sätt att komma åt problemen.
Gängbildning, skadegörelse och busliv. Så var det inte när Linda Eriksson flyttade in på Älgbacken för sex år sedan tillsammans med sonen Lucas.
– Jag går inte ut ensam utan hund längre. Man vet inte. Folk har blivit påhoppade och det har varit våldtäkter. Jag tar det säkra före det osäkra, säger hon.
 
Ronnebyhus och Hyresgästföreningen har ordnat trapphusträffar där hyresgästerna diskuterat situationen och gett förslag till förbättringar. Ett sätt är grannsamverkan där hyresgästerna själva håller uppsikt över området, något som prövats med framgång i bland annat Karlskrona.
Linda Eriksson är beredd att i grupp patrullera även nattetid.
– Jag känner att någon måste göra något. Min son är åtta år och han vill vara ute men det här är ingen plats att vara ute och springa på, framför allt inte kvällstid. Jag vill inte att det ska vara så, säger hon.
En ny träff ska till för att organisera nattvandringen som startar så snart det är möjligt.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Mamma tvingas söka skydd från våldsam son – kämpar för lägenheten i domstol Rånade sin 80-årige granne på mobil och bankkort – mister lägenheten Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.