HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nu ska polisen mota bort knarkhandeln på Seved

Malmö Risk för tvångsförvaltning i hyreshus där knarkhandel blivit vardag

 Efter upprepade vapenhot, vandalisering av bilar och trakasserier har såväl hantverkare som parkeringsvakter och brevbärare lämnat området Seved i Malmö. Sedan väktare från ett vaktbolag fått ta emot allvarliga hot kopplat till droghandel i en del av kvarteret vågar nu inte heller vaktbolaget utföra sitt arbete i området. Nu har polisen och kommunen fått nog och tar ett krafttag för att skapa en trygg bostadsmiljö.

­- När nu ytterligare en verksamhet lämnar området efter hot om att använda vapen om bolaget fortsätter i området har situationen blivit oerhört allvarlig, skriver områdets utvecklingsledare Hjalmar Falck i den handlingsplan som kommunen och polisen nu satt samman.

Läs ocksåNytt utvecklingsbolag sista insatsen innan pensionenHjalmar Falck

Problemen har accelererat i och omkring en fastighet på Rasmusgatan där det pågår intensiv knarkhandel; ett problem som är känt sedan länge, skriver han.

Åtgärderna handlar om mer polisnärvaro i området, och en patrull som delvis ska bestå av personer från området, ska bli synlig i området. Sedan tidigare finns beslut om att flera övervakningskameror ska sättas upp på gatan, och det finns idéer om att Seved ska få egna områdespoliser.

Enligt skrivelsen riskerar nu en fastighetsägare både tvångsförvaltning och stora viten, efter klagomål från boende i fastigheten. Sten Lundström, enhetschef för lokalt utvecklingsarbete på Hyresgästföreningen, menar att de boende har en ohållbar situation. Han efterlyser en rad åtgärder från fastighetsägaren.

Läs ocksåHyresgäst går inte att få tag på – hindrar badrumsrenovering

– Fastighetsägaren säger sig inte kunna göra förändringarna i huset på grund av den situation som råder. Men att det pågår konstant droghandel i en fastighet där det bor människor, det är ingen okej boendemiljö. Det här ger otryggheten ett ansikte, säger Sten Lundström.  

– Vi kan tänka oss att ha lite mer tålamod om fastighetsägaren tar problemet på allvar, fortsätter han.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.