Annons

Hyresgäst går inte att få tag på – hindrar badrumsrenovering

Malmö Hyresvärden på Seved har under flera års tid försökt att få komma in i lägenheten – utan resultat. Nu kopplas Kronofogden in, så att den sista badrumsrenoveringen ska kunna genomföras.
Foto: Anders Paulsson
Problemen för Sevedsvärden Fredrik Malmberg fortsätter - nu är det en av hyresgästerna som hindrar renoveringen.

Som Hem & Hyra tidigare har berättat om har fastighetsägaren Fredrik Malmbergs renoveringsplaner för fastigheten i Malmöstadsdelen Seved kantats av problem. Fredrik Malmberg själv hotades till livet och en hantverkare blev nedslagen. Kriminella personer, som själva inte bodde i fastigheten, hade helt enkelt tagit över huset och använt det till narkotikaförsäljning.

Sedan situationen förbättrats i området har Fredrik Malmberg kunnat renovera de badrum som miljöförvaltningen redan 2013 kunde konstatera var fuktskadade – alla utom ett. Hyresgästen är omöjlig att få tag på.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Han släpper inte in oss, han öppnar inte när vi ringer på, han svarar inte på brev. Men där är folk i lägenheten och hyran betalas, säger Fredrik Malmberg.

Trots att både hantverkare och fastighetsskötare knackat på regelbundet när de andra elva badrummen renoverats har de inte kunnat få tag i hyresgästen.

Fastighetsägaren har en teori om varför hyresgästen har gjort sig oanträffbar.

Annons
Läs ocksåHyresgäst åtalas efter hemlig övervakning på Seved

– Jag tror inte att han bor där utan har hyrt ut till någon annan på ett svartkontrakt. Nåt skumt är det ju, säger Fredrik Malmberg.

Eftersom miljöförvaltningen har ställt krav på fastighetsägaren att kunna inspektera badrummet måste nu Fredrik Malmberg ta till ytterligare åtgärder, för att kunna visa att han gjort allt i sin makt för att få tag på hyresgästen.

– Fuktskadan kan spridas till andra lägenheter, säger miljöinspektör Simon Alskans.

Läs också"Att bo här är katastrof"

Han tycker att kontakten med fastighetsägaren för det mesta fungerat bra. Men i vintras fattade miljöinspektören ett beslut om ett åtgärdsföreläggande, som kopplades till ett vite. Eftersom fastighetsägaren inte meddelat hur det gick med att koppla in Kronofogden, började vitet på 5000 kronor i månaden att ticka. Efter det har Fredrik Malmberg meddelat att han nu är i kontakt med Kronofogden, för att kunna ta sig in i lägenheten. Därmed är det inte aktuellt med ytterligare åtgärdsförelägganden, enligt Simon Alskans.

Annons

– Det är inga hard feelings, säger Fredrik Malmberg om relationen till miljöförvaltningen.

Eftersom varken rekommenderade brev eller Kronofogdens delgivningsman har hjälpt för att få tag på hyresgästen måste hyresvärden nu annonsera i dagspressen. Om inte heller detta ger resultat kan Kronofogden handgripligen ta sig in i lägenheten.

– Då kan vi också göra en utredning av vem som egentligen bor där, säger Fredrik Malmberg.

Läs också Barnfamilj riskerar förlora bostad på Seved Bo Hall vill att tvångsförvaltningen på Seved hävs Fortsatt misskötsel på Seved - fall för hyresnämnden Försäljningen av Willhems hus i Seved är klar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.