Annons

Nu ska upphandlingen göras om

Kinda Per Cedervall utesluter inte att det kan bli aktuellt att åter anställa egen städpersonal. Men först prövar Kindahus att göra en ny upphandling av bland annat städtjänster.

I samband med sin omorganisation sade Kindahus upp den egna personalen som fram till dess skött bland annat trappstädning. Kindahus vd Per Cedervall konstaterar nu att det kan bli aktuellt att anställa egen städpersonal på nytt, om det inte blir bättre efter att en ny upphandling genomförts inom några månader. I den kommer även en del annan fastighetsskötsel att ingå.

Var ni för otydliga första gången?

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Nej, vi har varit väldigt tydliga med vad vi velat ha och hur städningen ska gå till. Det har inte funnits några oklarheter.

Med facit i hand, var det fel att lägga ut servicen på entreprenad?

Annons

– Nej, vi var tvungna att göra en förändring för att ha råd att underhålla våra fastigheter.

Läs ocksåPrestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgästerI Stockholm har Oscar Properties byggt prestigebostäder som de Norra Tornen i Vasastan. Men efter att bolaget försatt sig i ekonomisk kris tvingas hyresgästerna i Skövde stå ut med sopberg i källaren.

Hur mycket pengar har ni sparat på omorganisationen?

– Vi har inte utvärderat så noga än, men räknar med att spara två till tre miljoner kronor per år. 

Annons

Läs även: Bakläxa för trappstädning

Läs ocksåÄngen spolades ner i grannarnas trädgård: "Har ingenting emot det"Martin Hansson står på en torr gräsmatta. I förgrunden syns prästkragar. Kindahus skapar ängar i bostadsområden.
Läs också Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut" Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.