Annons

Nu visas framtidens kvarter i Trollhättan

Trollhättan Om ett år är Sveriges största passivhusprojekt klart. I morgon visar kommunala värden Eidar bygget för allmänheten för första gången och intresset är stort.

Kvarteret Fridhem blir ett helt nytt bostadsområde, med 174 hyresrätter ett stenkast från Drottningtorget i Trollhättan. 

Bygget sker enligt passivhustekniken. Kraftig isolering och bra ventilation fångar upp värme från människor och hushållsapparater så att det behövs minimalt med energi och inte ett endaste element för att värma upp bostäderna.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Eidar är Fridhem Sveriges största passivhusprojekt. Intresset för morgondagens visning är stort, 320 personer har bokat sig för rundvandring och en titt in för att inspektera stommarna i de ännu ofärdiga husen.

Uthyrningsprocessen startar inom kort och inflyttning är planerad till hösten 2013. Innan dess har Eidar planer på fler visningstillfällen.

Annons
Fakta: Kvarteret Fridhem

I oktober 2011 tog Eidars vd Urban Blom första spadtaget till kvarteret Fridhem i Trollhättan. 
Husen byggs med passivteknik som ger maximalt energiutnyttjande.
När allt är klart finns 174 hyresrätter i 6 punkthus och ett lamellhus.
30 av lägenheterna är så kallade trygghetsboenden med bland annat tillgång till gemensamt kök och sällskapsutrymmen.
Om ett år kan de första hyresgästerna flytta in. 
Hyrorna kommer att ligga från knappt 5 000 kronor för den billigaste ettan och upp till nästan 10 500 kronor per månad för den största fyrarummaren. 

Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.