Annons

Ny bostads-vd vill bygga bostadsrätter

Haninge Ett öppet nät där hyresgästerna får välja tv- och bredbandsleverantör och byggandet av nya bostadsrätter. Det är några av sakerna som Haninge Bostäders nya vd Anders Gillberg vill genomföra. Men lönen på 92 000 kronor är han inte riktigt nöjd med.

Anders Gillberg är ny vd för Haninge Bostäder sedan maj, men har redan hunnit jobba som tillförordnad vd sedan november förra året. Det var då Haninge Bostäders förre vd Christoph Vejde valde att sluta efter skandalen där anställda hade rundat bostadskön och gett lägenheter till släktingar.

– Jag har en bakgrund som vd i It-bolag så jag kommer att se till att hemsidan blir bättre och att vi tar fram en app så att alla ärenden ska kunna skötas i telefonen, det förväntas idag, säger han.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Han säger att han har affärsmässigheten i ryggraden och därför kan lägga all kraft på att se till att bolaget kan jobba med andra saker som hållbarhet. En åtgärd är att jobba med det sociala perspektivet och minska boendesegregationen.
– Vi håller på att bygga hyresrätter i Vendelsö där det är mycket villor men när det gäller till exempel Jordbro tycker jag vi ska bygga bostadsrätter för att bidra till en blandning, säger han.

Annons

Vad har du mer på gång?
– Vi kommer att införa ett öppet nät under 2018 så att hyresgästerna kan välja tv- och bredbandsleverantör, det kan de inte idag och det finns ingen konkurrens. Det vore bra om vi fick bort alla paraboler, säger han

Hur mycket höjs hyran när ni inför det?
– Det ska förhandlas med Hyresgästföreningen men det kommer att bli en liten höjning och då ingår ett bra basutbud med tv-kanaler.

Annons
Läs ocksåHyresvärdarna förlorar allt mer på tomma lägenheter – "Det här har vi varnat för länge"

Du får 92 000 kronor i lön, är du nöjd?
– Nej inte helt, det är mindre än förre vd:n. Men jag får den stora äran att jobba här så det är okey, säger han.

Läs också Tusentals lediga hyresbostäder i Sveriges största kommuner - trots bostadsbrist Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.