Annons

Ny bostads-vd vill bygga bostadsrätter

Haninge Ett öppet nät där hyresgästerna får välja tv- och bredbandsleverantör och byggandet av nya bostadsrätter. Det är några av sakerna som Haninge Bostäders nya vd Anders Gillberg vill genomföra. Men lönen på 92 000 kronor är han inte riktigt nöjd med.

Anders Gillberg är ny vd för Haninge Bostäder sedan maj, men har redan hunnit jobba som tillförordnad vd sedan november förra året. Det var då Haninge Bostäders förre vd Christoph Vejde valde att sluta efter skandalen där anställda hade rundat bostadskön och gett lägenheter till släktingar.

– Jag har en bakgrund som vd i It-bolag så jag kommer att se till att hemsidan blir bättre och att vi tar fram en app så att alla ärenden ska kunna skötas i telefonen, det förväntas idag, säger han.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Han säger att han har affärsmässigheten i ryggraden och därför kan lägga all kraft på att se till att bolaget kan jobba med andra saker som hållbarhet. En åtgärd är att jobba med det sociala perspektivet och minska boendesegregationen.
– Vi håller på att bygga hyresrätter i Vendelsö där det är mycket villor men när det gäller till exempel Jordbro tycker jag vi ska bygga bostadsrätter för att bidra till en blandning, säger han.

Annons

Vad har du mer på gång?
– Vi kommer att införa ett öppet nät under 2018 så att hyresgästerna kan välja tv- och bredbandsleverantör, det kan de inte idag och det finns ingen konkurrens. Det vore bra om vi fick bort alla paraboler, säger han

Hur mycket höjs hyran när ni inför det?
– Det ska förhandlas med Hyresgästföreningen men det kommer att bli en liten höjning och då ingår ett bra basutbud med tv-kanaler.

Annons
Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.

Du får 92 000 kronor i lön, är du nöjd?
– Nej inte helt, det är mindre än förre vd:n. Men jag får den stora äran att jobba här så det är okey, säger han.

Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.