Annons

Ny källarbrand trots väktare

Norrköping Ett hyreshus i Norrköping har drabbats av flera bränder på kort tid. Hyresbostäder har satt in väktare dygnet runt - trots det brann det igen.

Ett av Hyresbostäders höghus på Skogsvaktaregatan i Eneby i Norrköping har på kort tid drabbats av flera källarbränder. Den tredje branden skedde i onsdags kväll i förra veckan. När räddningstjänsten kom till platsen fanns två brandhärdar i källaren. De gick att släcka utan att några boende behövde evakueras. Enligt polisen är det tydligt att bränderna blivit anlagda och rubricerar dem som mordbrand.

– Bränderna började för några veckor sedan och har skett på helgerna. Vi vet ju inte om det är någon som bor i huset eller som kan ta sig in på något sätt. Något skumt är på gång i det huset, det är mycket obehagligt, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Hyresvärden har vidtagit flera åtgärder och bland annat kallat in väktare som bevakar huset dygnet runt. Men trots det hjälpte det inte. I fredags brann det igen.

Annons

– När väktaren gick ner i källaren så passade någon på att tända eld på en papperslapp på anslagstavlan, säger Lars Löfgren.

Att ha väktare dygnet runt kostar hyresvärden minst 60-70 000 kronor i veckan och är, enligt bolaget, inte hållbart i längden. Utöver väktarna satsar värden på att förbättra skalskyddet bland annat genom att installera så kallade tagglås, ett elektroniskt låssystem.

Annons
Läs ocksåHög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans"

– Vi började att installera det i fredags och kan bli klara i dag eller i morgon, berättar Lars Löfgren.

Läs också Försökte släcka brinnande olja med vatten och matta – krävs på 767 000 kronor av värden Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.