HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ny källarbrand trots väktare

Norrköping Ett hyreshus i Norrköping har drabbats av flera bränder på kort tid. Hyresbostäder har satt in väktare dygnet runt - trots det brann det igen.

Ett av Hyresbostäders höghus på Skogsvaktaregatan i Eneby i Norrköping har på kort tid drabbats av flera källarbränder. Den tredje branden skedde i onsdags kväll i förra veckan. När räddningstjänsten kom till platsen fanns två brandhärdar i källaren. De gick att släcka utan att några boende behövde evakueras. Enligt polisen är det tydligt att bränderna blivit anlagda och rubricerar dem som mordbrand.

– Bränderna började för några veckor sedan och har skett på helgerna. Vi vet ju inte om det är någon som bor i huset eller som kan ta sig in på något sätt. Något skumt är på gång i det huset, det är mycket obehagligt, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Hyresvärden har vidtagit flera åtgärder och bland annat kallat in väktare som bevakar huset dygnet runt. Men trots det hjälpte det inte. I fredags brann det igen.

Annons

– När väktaren gick ner i källaren så passade någon på att tända eld på en papperslapp på anslagstavlan, säger Lars Löfgren.

Att ha väktare dygnet runt kostar hyresvärden minst 60-70 000 kronor i veckan och är, enligt bolaget, inte hållbart i längden. Utöver väktarna satsar värden på att förbättra skalskyddet bland annat genom att installera så kallade tagglås, ett elektroniskt låssystem.

Annons
Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

– Vi började att installera det i fredags och kan bli klara i dag eller i morgon, berättar Lars Löfgren.

Läs också Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Hans Fingal, 89, rädd för att brinna inne – så dåligt är brandskyddet i trygghetsboenden: ”Måste bli ändring”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.