Annons

Ny källarbrand trots väktare

Norrköping Ett hyreshus i Norrköping har drabbats av flera bränder på kort tid. Hyresbostäder har satt in väktare dygnet runt - trots det brann det igen.

Ett av Hyresbostäders höghus på Skogsvaktaregatan i Eneby i Norrköping har på kort tid drabbats av flera källarbränder. Den tredje branden skedde i onsdags kväll i förra veckan. När räddningstjänsten kom till platsen fanns två brandhärdar i källaren. De gick att släcka utan att några boende behövde evakueras. Enligt polisen är det tydligt att bränderna blivit anlagda och rubricerar dem som mordbrand.

– Bränderna började för några veckor sedan och har skett på helgerna. Vi vet ju inte om det är någon som bor i huset eller som kan ta sig in på något sätt. Något skumt är på gång i det huset, det är mycket obehagligt, säger Lars Löfgren, marknadschef på Hyresbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden har vidtagit flera åtgärder och bland annat kallat in väktare som bevakar huset dygnet runt. Men trots det hjälpte det inte. I fredags brann det igen.

Annons

– När väktaren gick ner i källaren så passade någon på att tända eld på en papperslapp på anslagstavlan, säger Lars Löfgren.

Att ha väktare dygnet runt kostar hyresvärden minst 60-70 000 kronor i veckan och är, enligt bolaget, inte hållbart i längden. Utöver väktarna satsar värden på att förbättra skalskyddet bland annat genom att installera så kallade tagglås, ett elektroniskt låssystem.

Annons
Läs ocksåHög musik och krossade fönster - nu tvingas mannen flytta: "Ville ge honom en chans"

– Vi började att installera det i fredags och kan bli klara i dag eller i morgon, berättar Lars Löfgren.

Läs också Försökte släcka brinnande olja med vatten och matta – krävs på 767 000 kronor av värden Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.