Annons

Ny styrelse i Uppsala-Knivsta

Uppsala ​Uppsala-Knivstaföreningen har fått en ny styrelse. Det blev klart vid ett smärtfritt extra årsmöte igår, onsdag. Ny ordförande på ett år blev Cecilia Staland.

​- Jag har fått frågan och jag tar på mig det här för att jag älskar den här föreningen. Det är besvärligt det som har hänt, det vet alla vi som drabbats eller känner de som drabbats av avstängningarna. Men nu gäller det att jobba framåt och för föreningen, sa hon på mötet innan hon blev vald.

Annons
Cecilia Staland har tidigare varit ordförande i Uppsala-Knivsta i fyra år och hon sitter även med i valberedningen för förbundsstyrelsen.
Över 80 medlemmar kom till årsmötet som. Två kortare diskussioner blev det om styrelsen skulle beviljas ansvarsfrihet för tiden 24 mars till 26 april, eller om man skulle gå på revisorernas linje att bordlägga frågan till nästa årsmöte. Det blev även diskussion om styrelsen skulle väljas på ett år eller om hälften av ledamöterna skulle väljas på två år. Mötet beslutade att bordlägga frågan om ansvarsfrihet och att följa stadgarna och välja halva styrelsen på två år.
Bakgrunden till det extra årsmötet är att hela styrelsen som valdes i mars (utom Mikkel Falkenlöve som var ett helt nytt namn) har polisanmälts av Hyresgästföreningens förbundsstyrelse och i samband med det suspenderats från sina förtroendeuppdrag. En ekonomisk revision har visat att det kan ha förekommit bokföringsbrott i föreningen, och det har man nu lämnat till polis och åklagare för vidare utredning.
 

Annons
Fakta: Styrelsen i Uppsala-Knivsta 2010-2011:


Cecilia Staland (ordförande), Rafik Davoudi, Ingrid Pineiro, Sverker Åslund, Eva Byegård, Jason Fredriksz, Anna-Lena Göransson, Jonas Landahl, Mikkel Falkenlöve. Ersättare: Anna-Lena Byegård, Kristina Thorén.

 

Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" Han ska kämpa för världens hyresgäster - ny generalsekreterare från Malmö: "Omtumlande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.