Annons

Ny träffpunkt på Furuhall

Gnosjö Hyresgästerna på Furuhall i Gnosjö har fått en ny träffpunkt, och gym är på gång. Eldsjälen bakom heter Kid Väisänen.
Foto: Annika Wallsson
Kid Väisänen har fört fram hyresgästernas önskemål och förhandlat med hyresvärden Bostaden i Gnosjö. resultatet är en ny träffpunkt och snart ett gym.

En av profilerna i bostadsområdet Furuhall i Gnosjö är utan tvekan hyresgästen Kid Väisänen. Genom att förhandla med hyresvärden har han lyckats få till en större samlingslokal för hyresgästerna.

– Här har vi datorer och där ska tv:n stå, berättar Kid Väisänen och pekar mot den röda hörnsoffan när han guidar runt en vecka innan invigningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– I det här rummet ska det finnas tv-spel, Nintendo och sånt där. Och här är pingisbordet. Jag letar efter fikabord, sedan är allt klart. I fiket ska vi ha kaffe, toast, läsk, tilltugg och lite sådant. Nu får vi ju möjlighet att fika, i det förra stället var allt så packat.

Bostadsområdet Furuhall rymmer 215 lägenheter. Det kommunala bostadsbolaget Järnbäraren sålde Furuhall 2008. Köparen lovade en hel del, men sålde ett år senare till nuvarande ägare Bostaden i Gnosjö.

– Sista åren har det förändrats. Det händer lite mer i området och det går åt rätt håll. Det hänger ju inte bara på hyresvärden utan även på oss hyresgäster. Om vi exempelvis skräpar ned så får ju värden mer jobb, berättar Kid Väisänen.

Annons
Läs ocksåHyresvärden vill behålla pengarna – Martin tvingas gå till domstol efter oljeläckanMartin Hultén stämde sin värd när han inte fick tillbaka depositionen på 18 000 kronor.

Hyresgästerna får även behålla den gamla lokalen, där det så småningom ska bli ett gym.

– Det här känns bra, som att man är inne på rätt spår, att hyresvärden lyssnar, säger Kid Väisänen.

Kid Väisänen, som gör allt jobb ideellt, tar huvudansvaret för lokalerna, sedan är det upp till alla hyresgäster att fylla på med verksamhet.

Läs ocksåBarnfamiljen tvingades vänta åtta veckor på ny spis: "Vi fick laga mat hos grannen"

– Det kan vara bingo, spelkväll eller helt enkelt att bara ta en kaffe och snacka lite. Eller att se något på tv ihop, säger Kid Väisänen och visar ytterligare ett litet rum.

Annons

– Här ska vi ha rådgivning för hyresgäster. Tanken är att hyresgäster ska kunna hjälpa varandra. Det kan till exempel handla om att fylla i blanketter till myndigheter och annat som kan vara svårt om man inte kan språket så bra.

Träffpunkten ska vara öppet varje eftermiddag, utom torsdagar och söndagar. Fredagar och lördagar ska det vara öppet även kvällstid.

Läs också Inga-Britt har koll på soppan Åtgärdsföreläggande i Gnosjö Träffpunkt Gråbo invigs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.