Annons

Ny vd till Mullsjö Bostäder

Mullsjö Förre ledaren var inte rätt person. Nu har kommunala Mullsjö Bostäder rekryterat en ny vd. Matias Benér börjar 1 september.

– Det känns fantastiskt roligt. Jag ser en möjlighet att vara med och utveckla bolaget. Det är väldigt sporrande, säger Matias Benér.

Mullsjö Bostäder har knappt 500 bostäder i Mullsjö och Sandhem men styrelsen har planer på expansion.
I de planerna fick inte förre vd:n Mats Bengtsson plats. Han fick hastigt lämna bolaget i slutet av mars.
– Vi behövde en annan kompetens, säger styrelseordföranden David Svenn (FP).

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

I februari skrev hemhyra.se om Mats Bengtsson som då höjt hyran för lägenheterna i sitt privata fastighetsbolag MB Bygg i Falköping. Han hade inte förhandlat höjningen med Hyresgästföreningen. Trots det gick han ut med information till hyresgästerna att så var fallet.

Fanns det ett missnöje från styrelsens sida kring Mats Bengtsson?
– Vi bedömde att han inte var rätt person för jobbet. Men det föreligger inga oegentligheter från hans sida, säger David Svenn.

Annons

Vd-posten på Mullsjö Bostäder har hittills varit en deltidstjänst. Från 1 september gäller heltid. David Svenn tror att det kommer behövas, med tanke på de framtida satsningarna.

Läs ocksåHan blir ny vd för Uppsalahem

Rekryteringen startade omgående i våras med hjälp av en extern firma. Många har sökt, ett 15-tal har varit extra intressanta och två kandidater blev slutligen intervjuade av styrelsen.
Och nu är saken alltså klar.

Matias Benér är 48 år, bor på en gård sydväst om Jönköping och har arbetat inom fastighetsbranschen hela livet. Både som egenföretagare och anställd.
Närmast kommer han från en tjänst som förvaltare hos privata Fastighets AB LE Lundberg, som har verksamhet på 13 svenska orter.

Annons

Benér har ingen erfarenhet av att arbeta i ett kommunalt bolag. Han ser inte det som något hinder, särskilt som nya regler om till exempel affärsmässighet för kommunala bostadsbolag infördes 2011.
– Jag tror att jag kan ha något att tillföra. Och även i ett privat bolag får man rätta sig efter den politiska gången, säger han.

Läs ocksåHemblas vd plockar ut nära fem miljoner - se privatvärdarnas topplöner
Läs också Bostadstopparna i Vingåker och Nykvarn tjänar mest per lägenhet Khalid betalar hyra i två år för att täcka vd:ns månadslön Uppsala och Västerås kvar i lönetoppen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.