Annons

Uppsala och Västerås kvar i lönetoppen

Västmanland Uppsalahems vd Stefan Sandberg och Mimers högsta chef Mikael Källqvist hör till landets mest välavlönade kommunala bostadsdirektörer. I år hamnar de på plats 9 och 13 i landet.

Med en månadslön på 123 000 kronor, nära en och en halv miljon kronor om året, har Stefan Sandberg  kvar topplaceringen som Mälardalens högst betalda vd i ett kommunalt bostadsföretag. Det framgår av den löne­enkät som Hem & Hyra gjort med landets alla kommunala bostadsdirektörer.

Uppsalahems Stefan Sandberg är den bäst betalda av Mälardalens bostads-vd:ar.

Lönen ger honom en niondeplats på listan över landets bäst betalda vd:ar för kommunala bostadsbolag.

Tvåa i Mälardalen, och på plats 13 i Sverige, hamnar Västerås kommunala bostadsföretag Mimers Mikael Källqvist som tjänar 120 000 kronor i månaden, eller lite drygt 1,4 miljoner kronor om året. Uppsalahem och Mimer är också de största kommunala bostadsbolagen i Mälardalen med drygt 16 000 respektive 11 600 lägenheter.

Annons

På tredje plats på listan hittar vi Eskilstuna Kommunfastigheters före detta vd Marica Johansson som tjänade 110 000 kronor i månaden. Hon sparkades av styrelsen i höstas och för några veckor sedan utsågs Fredrik Elf till hennes efterträdare.

Andra vd:ar i Mälardalen som placerar sig högt i undersökningen är Per Koman Alm, vd för Kustbostäder i Oxelösund,  med en månadslön på 93 800 kronor, och Strängnäs Bostads AB:s Lars Keyser med en månadslön på 92 500 kronor.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Lägst tjänstgöringsgrad bland vd:arna i Mälardalen, Uppsala län, Sörmland och Västmanland, har Surahammarshus vd Ewa Bujak, som jobbar 30 procent. För det har hon uppgivit att hon har en lön på 8 000 kronor i månaden.

Läs också Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet” Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Uppsalahem vill inte avslöja metoder för att upptäcka svartuthyrning: "Dumt förse organiserad brottslighet med instruktioner" Här är värdarnas metoder för att upptäcka svartuthyrning - röda kalsonger bevis när Arman skulle vräkas Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.