HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny vd tillträder i Grums – förra polisanmäld

Grums Det blir Henrik Westlund som tar över som ny vd för Grums hyresbostäder. Den tidigare vd:n stängdes av och polisanmäldes efter att ha sålt några av bolagets skåpbilar för billigt till släktingar.
Foto: Anna Rytterbrant
Grums Hyresbostäder får en ny vd. Den tidigare har polisanmälts av kommunen.

Henrik Westlund tar över som vd och ekonomiansvarig om knappa två veckor. Nu arbetar han som controller på Karlstad kommun för gymnasieförvaltning och vuxenutbildning.

– Det var en kompis som tipsade om jobbet och tyckte det verkade passa mig. Jag har arbetat i tio år på Karlstad kommun och kände det var dags för nya utmaningar, säger han.

Rekryteringen har gått snabbt och hade enligt hyresbostäders ordförande Leif Haraldsson, S, många bra sökande.

– Vi har inte tappat allt för mycket fart under den här tiden utan resten av kommunen har gått in och stöttat upp. Men det ska bli skönt att få en ny vd på plats så att vi kan ta nya tag, säger Leif Haraldsson.

Anledningen till vd-bytet är att det i slutet av april uppdagades att den tidigare vd:n hade sålt ett antal skåpbilar från bolaget till släktingar och dessutom till underpris. Något som tidningen VF var först med att berätta.

Den tidigare vd:n stängdes av i anslutning till rapporteringen och sa sedan självmant upp sig några dagar senare. Därefter polisanmäldes vd:n.

Finns det fler misstankar än de som rör skåpbilarna?

– Jag passar på den frågan. Vi har gjort en polisanmälan och vi väntar på att få veta vad utredningen kommer fram till. Det är allt jag vill säga i nuläget, säger Leif Haraldsson.

Har detta skadat bolaget på något sätt?

– Vi tror att vi agerat så korrekt och snabbt i den här frågan som vi kunnat och därför verkar förtroendet från våra hyresgäster och allmänheten inte ha påverkats utan att alla har förstått att vi tar avstånd från det som skett.

Den tillträdande vd:n Henrik Westlund tror inte heller att hans uppdrag kommer att försvåras av det som hänt.

– Det som hände var starkt kopplat till en person och kommunen har tagit hand om det vilket gör att jag inte kommer behöva gå in och styra upp något runt det. I stället ser jag fram emot min nya roll som vd där utmaningen är att lägga upp långsiktiga strategier och visioner tillsammans med kommunen, säger han.

Hur bor du själv?
– Jag bor i radhus i Karlstad. Jag har bott i hyresrätt i flera omgångar tidigare och det jag tycker är bra med hyresrätt är friheten. Man slipper betala insats, slipper renovera och kan flytta enklare om man vill det, säger Henrik Westlund.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.