Annons

Nya grannar: fladdermöss och vargspindlar

Botkyrka Botkyrkabyggens hyresgäster i Storvreten har fått nya grannar. Och det är inte vem som helst som flyttar in. I 100 stycken småhus ska fladdermöss, vargspindlar och fjärilar bo.
Chris Österlund, vd Botkyrkabyggen, med två insektshotell i Storvreten.

Äppelträd i Botkyrka eller kaffeplanta i Brasilien. Båda är beroende av att det finns insekter som bin och humlor som pollinerar dem för att de ska växa och ge en bra skörd. Men antalet bin och humlor i världen blir färre och färre.

För att dra sitt strå till stacken och öka den biologiska mångfalden och antalet insekter så har Botkyrkabyggen byggt 100 småhus och fågelholkar i Storvreten.

Bostadsbolagets hyresgäster får nu nya grannar i form av fjärilar, vargspindlar, fladdermöss, insekter, kattugglor och fåglar.

Totalt har bolaget byggt 50 insektshotell, 20 fjärilshotell, 28 fågelholkar och 2 fladdermusbostäder. För att se till att det finns mat planterar bolaget även träd, buskar och blommor som till exempel prästkragar och vårlök.

– Det är mycket roligt att vi nu är igång med Botkyrkabyggens stora pilot för ökad biologisk mångfald. Holkarna och hotellen i Storvreten är ett bra exempel på vad hållbarhetsarbetet handlar om: Konkreta åtgärder som vi ska förvalta på bästa möjliga sätt, säger Chris Österlund, vd för Botkyrkabyggen enligt ett pressmeddelande.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.