HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nya Ormen klar för inflyttning

Norrköping Hyresbostäders första nybyggda lägenheter på 25 år står klara för inflyttning. Gudrun Erlandsson är en av de första som flyttar in i det nya kvarteret Ormen i Kneippen.
Foto: Jakob Kindesjö
, , ,

Det var i slutet av förra veckan som Hyresbostäder lämnade ut nycklarna till de 25 första lägenheterna i kvarteret Ormen. Efteråt formade sig snabbt en lång rad av flyttbilar på Oskarsgatan.

– Lägenheten känns jättefin. Det är skönt med både diskmaskin och tvättmaskin i bostaden och så är det trevligt med en så stor balkong, säger Gudrun Erlandsson, som flyttar in en av tvåorna.

Läs ocksåHyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu”

Hittills är två av de tolv hyreshusen klara för inflyttning. Om någon månad blir det inflyttning i hus nummer tre och sedan successivt fram till oktober-november nästa år då alla husen är klara. Totalt handlar det om 168 lägenheter, både tvåor, treor och fyror.

För det kommunägda bostadsbolaget är det första gången på länge som man kan erbjuda nybyggda lägenheter.

– Bortser man från studentlägenheterna i Klockan, som blev klara i somras, så är det här första gången på 25 år, förklarar Thomas Gustafsson, uthyrningschef på Hyresbostäder.

Läs ocksåNorrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna?
Läs också Sofia får betala men grannen parkerar gratis - Så mycket skiljer p-hyrorna Stadsdelen stryks från listan - samtidigt har brotten ökat Ny Norrköpingshyra påverkar över 18.000 lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.