Annons

Nytt avtal om badrum

Gävle Efter många diskussioner och långa förhandlingar är ett nytt avtal om badrum klart. Det innebär bland annat att en ny lägre poängnivå införs.

Hyresgästföreningen och kommunala Gavlegårdarna har länge försökt komma överens om ett nytt avtal som reglerar badrumsrenoveringar. Många hyresgäster har tyckt att det både smakat och kostat för mycket när deras badrum gjorts om.

Det nya avtalet, som nu blivit klart, innehåller bland annat en ny nivå på sju poäng. För sju poäng, som motsvarar 300 kronor i månaden och som fasas in under 2-3 år, kan man till exempel istället för kakel välja att ha matta på golvet.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Nytt blir också att man kan välja att ha badkar som tillval. Det ”kostar” en poäng och läggs på hyran under tio år.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg hoppas att hyresgästerna ska bli nöjda nu när valmöjligheterna blivit bättre och att ett billigare alternativ har kommit till som många önskat.

Annons

Hyresgästerna i Hemsta, vars badrum nu renoveras, har redan valt nivå. 60 procent sa ja till de alternativ som fanns i det gamla avtalet.

Läs ocksåUlf och Charlotta la 1 miljon ur egen ficka på sitt kök – nu vill värden riva ut det

– Men alla får välja om nu så det går att ändra sig, säger Owe Hellberg.

Det nya avtalet gäller omgörning av badrum både i samband med stamrust och ytskiktsrenoveringar, alltså både när hela fastigheten rustas eller när badrum behöbver repareras på grund av skador.

Annons
Läs också Förre fackordföranden rasar mot fackförbundets lyxrenovering av hans hyreshus: "Gör ont i mitt hjärta" Forskare: Störningar får flest att flytta vid renoveringar Görans och Mona-Lis vardagsrumstak rasade ner i lägenheten Maria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.