HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nytt avtal om badrum

Gävle Efter många diskussioner och långa förhandlingar är ett nytt avtal om badrum klart. Det innebär bland annat att en ny lägre poängnivå införs.

Hyresgästföreningen och kommunala Gavlegårdarna har länge försökt komma överens om ett nytt avtal som reglerar badrumsrenoveringar. Många hyresgäster har tyckt att det både smakat och kostat för mycket när deras badrum gjorts om.

Det nya avtalet, som nu blivit klart, innehåller bland annat en ny nivå på sju poäng. För sju poäng, som motsvarar 300 kronor i månaden och som fasas in under 2-3 år, kan man till exempel istället för kakel välja att ha matta på golvet.

Läs ocksåSmåbarnspappan Khaled tvingas betala för dubbla renoveringar: "Det finns folk som gråter"Många i området runt Siriusgatan pratar begränsad svenska, eller ingen alls. Khaled Arouf, som själv talar arabiska, har pratat med grannar som inte vet hur de ska kunna uttrycka invändningar mot fastighetsägarens planer. ”Folk är ibland rädda. De kommer från hemländer med massa problem. De tror fortfarande att de inte får säga nej. Det försöker vi säga till Familjebostäder, att det här kommer att påverka hela samhället här. Men ingen har lyssnat.”

Nytt blir också att man kan välja att ha badkar som tillval. Det ”kostar” en poäng och läggs på hyran under tio år.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg hoppas att hyresgästerna ska bli nöjda nu när valmöjligheterna blivit bättre och att ett billigare alternativ har kommit till som många önskat.

Hyresgästerna i Hemsta, vars badrum nu renoveras, har redan valt nivå. 60 procent sa ja till de alternativ som fanns i det gamla avtalet.

Läs ocksåVattnet avstängt hos Cristian och Rebecca – omröstning fick avgöra startdatum för akuta åtgärdenFörra veckan stängde hyresvärden av vattnet hemma hos Cristian Muñoz, Rebecca Hådell och dottern Luna. Med bara några veckors varsel lyckades familjen snabbt hitta en andrahandslägenhet de kan bo i under den månad som renoveringen väntas pågå.

– Men alla får välja om nu så det går att ändra sig, säger Owe Hellberg.

Det nya avtalet gäller omgörning av badrum både i samband med stamrust och ytskiktsrenoveringar, alltså både när hela fastigheten rustas eller när badrum behöbver repareras på grund av skador.

Läs också Håkan och Tinnas värd sänker hyrorna och ska betala tillbaka 774 000 kronor Kallduschen: Vattnet stängs av i en månad – fick veta två veckor i förväg Kräver att få ta över kontraktet – trots hyresskuld på 250 000

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.