Annons

Nytt regionkontor blir dyrare

Göteborg Västra Sveriges nya regionkontor och mötesplats i Göteborg kostar mer än beräknat. Regionstyrelsen skjuter till drygt två miljoner kronor extra.

Hem & Hyra har tidigare berättat om Hyresgästföreningens nya regionkontor som håller på att ta form på Första Långgatan 17 i Göteborg. Då låg notan på 7,3 miljoner kronor.

Nu står det klart att ombyggnationen kostar mer än tidigare beräknat, bland annat när det gäller kafédelen, möbler och vissa konsultarvoden. Regionstyrelsen har därför beslutat att utöka budgeten med ytterligare 2,1 miljoner kronor, till totalt 9,4 miljoner.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

– Man kan aldrig svära sig fri från att det tillkommer utgifter, och vi hade räknat väldigt lågt. Men det är väl investerade pengar och vi håller hårt i plånboken, säger projektledare Tony Praetorius.

Annons

Arbetsnamnet Hyresgästernas Hus har fått ge vika efter beslut i regionstyrelsen. Den offentliga delen på nedre plan, med scen och åhörarläktare, ska i stället heta Arena 1:a Lång. Kafé- och restaurangverksamheten döps till Kök 17, efter gatuadressen.

De nya lokalerna väntas slå upp sina portar i februari. I början av mars planeras invigningsfestligheter av olika slag i en hel vecka.

Annons
Läs ocksåMinusbudget på tio miljoner klubbad i StorgöteborgHyresgästföreningen region Västra Sverige har haft höstfullmäktige och antagit budget och verksamhetsplan för 2024 och 2025.
Fakta: Nya regionkontoret

Utöver arbetsplatser för regionens personal och mötesrum för förtroendevalda ryms en stor, offentlig del med kafé och matservering, scen med åhörarläktare, öppna arbetsplatser för exempelvis studenter och gratis wifi.

Den nya fasaden ska bestå av glasväggar som kan skjutas undan vid fint väder. Utanför planeras en uteservering. Även kvällstid ska huset fyllas av aktivitet och arrangemang. Hyresgästföreningen hoppas på minst 800 spontanbesök i månaden.

Läs också Starkt stöd för omvald Ronny Bengtsson i Storgöteborg Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Han går i täten för 67 000 västsvenska hyresgäster: "Vi måste kunna ha högt i tak" Storgöteborg mobiliserar inför valet – medlemsökning i fokus för Västra Sverige

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.