HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Oroliga hyresgäster samlas i Östersund

Östersund Hyresgästföreningen i Östersund har bjudit in sina medlemmar till ett möte i kväll. Anledningen är Östersundshems utspel om bruksvärdesförhandlingar.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att Östersundshem tar hjälp av branschorganisationen Fastighetsägarna för att förhandla om bruksvärdet på ett antal fastigheter. Det är utöver de vanliga, årliga hyresförhandlingarna.

Nu samlar Hyresgästföreningen i Östersund sina medlemmar till ett möte om bostadsbolagets agerande. Alla medlemmar är inbjudna och mötet hålls i kväll klockan 18.30 på Gamla teatern. Ann-Christine Strömberg, Hyresgästföreningens ordförande i Östersund, berättar att många hyresgäster är oroliga inför framtiden. Många ringer och kommer fram till henne på gatan och ställer frågor.

Läs ocksåNy arbetsgrupp vill påverka

– Jag hoppas och tror att det kommer många på mötet. Jag har fått många reaktioner från medlemmar. Folk är rädda att de inte ska ha råd att bo kvar. Flera har också funderingar kring Fastighetsägarnas roll i förhandlingarna. Vems intressen skyddar de egentligen? säger hon.

Annons

Östersundshem har försvarat Fastighetsägarnas inblandning med att det inom bolaget inte finns tillräckligt med erfarenhet och kompetens när det kommer till förhandlingar om bruksvärdet. Att bruksvärdet måste ses över menar bolaget beror på att det inte finns tillräckligt med pengar över till underhåll. Ann-Christine Strömberg tycker att det är ett omvänt resonemang.

– Jag tycker inte att det här går till på rätt sätt. Man kan inte bara säga ”vi har för låga hyror” och sedan höja dem därför. Hyresgästerna måste ha fått någonting för det högre priset de betalar. Hyresnivån ska parterna kunna komma fram till i de ordinarie hyresförhandlingarna, säger hon.

Annons

Under mötet ska medlemmarna informeras om Östersundshems agerande och Hyresgästföreningen vill veta hur medlemmarna önskar att organisationen ska hantera frågan framöver. 


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.