Annons

Ny arbetsgrupp vill påverka

Östersund Hyresgäster på Frösön har haft en orolig höst. Ett resultat av det är en arbetsgrupp som ska underlätta sammanhållningen.

Östersundshem tyckte att de 36 hyresgästerna i kvarteret Eldaren på Frösön i Östersund betalade för låg hyra. Det skapade oro och turbulens. Följden blev att några hyresgäster bildade en arbetsgrupp, som dessutom fick tillgång till en hyresgästlokal i kvarteret.

–  Det är viktigt för oss hyresgäster att hålla ihop. Vi vill vara med att påverka både inom- och utomhusmiljön. Mycket behöver göras då det är eftersatt. Lokalen är ett ställe där vi kan träffas vi som bor här. Vi hoppas kunna ha adventsfika i lokalen som ett första arrangemang, säger Leena Nordlund Eriksson i ett pressmeddelande från Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bildande av arbetsgruppen tas emot med öppna armar av Hyresgästföreningen i Östersund.

–  Boinflytande vinner alla parter på. Vi är glada att Östersundhem gett hyresgästerna på Eldaren möjlighet att få en samlingsplats så att de kan organisera sig och arbeta för ett bättre boende. Lokalen är givetvis till för alla hyresgäster på området, inte bara för våra medlemmar, säger Charlotte Oster, chef för lokalt utvecklingsarbete i Hyresgästföreningen region Norrland.

Annons
Läs också Oroliga hyresgäster samlas i Östersund

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.