HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Östersundshem lägger korten på bordet

Östersund ÖP har i en rad artiklar kritiserat fastighetsaffären mellan Östersundshem och Peab. Vd för bostadsbolaget vill nu kalla till bomöte. Hem & Hyra kan berätta när och var.

Daniel Kindberg, vd för bostadsbolaget Östersundshem, har fått motta allvarlig kritik i samband med en granskning som Östersundsposten har gjort när det gäller fastighetsaffären av Fältjägaren 8 som genomfördes med Peab i somras.

Peab, Daniel Kindbergs arbetsgivare fram till januari 2014, köpte mark av kommunen för närmare tio år sedan. När samma mark nu sålts tillbaka till kommunägda Östersundshem är priset, enligt tidningen, tio gånger mer. ÖP har inte bara kritiserat det eventuella överpriset utan också hittat flera tveksamma omständigheter kring affären. Vd Kindberg ska till exempel ha skrivit ett affärsavtal med Peab tre veckor innan beslutet formellt tagits av kommunfullmäktige. Enligt flera politiker var underlaget inte fullständigt och lades fram vid sittande bord. Misstankar har också väckts om att Kindberg planerat affären innan han tillträdde som vd på det kommunala bostadsbolaget.

Läs ocksåRikshem säljer 883 lägenheter i Östersund till nordiska fastighetsjätten Niam

Daniel Kindberg har via uttalanden i media, insändare och inlägg på Östersundshems hemsida försvarat sina förehavanden, främst angående själva kostnaden för marken som han anser rimligt. Han har också pekat på felaktigheter i tidningens beräkningar av värderingen av marken. Enligt Kindberg finns det inget kontroversiellt i affärsuppgörelsen. Men han har ännu inte redogjort för affären i detalj, hur den exakt genomfördes.

Tidigare i veckan har Daniel Kindberg sagt till SVT Jämtlandsnytt att bostadsbolaget kommer att kalla till ett möte nästa vecka. Information om när, var och hur kommer att offentliggöras på lördag.

Men Hem & Hyra har fått förhandsinfo om mötet.

Läs ocksåSD: "Östersundshem prioriterar nyanlända"

För att rädda hyresgästernas förtroende kommer bostadsbolaget på torsdag nästa vecka hålla ett tre timmar öppet möte för allmänheten. På mötet kommer alla siffror kring affären presenteras.

Platsen är Exercishallen och mötet äger rum klockan 19.00. 

Hem & Hyra kommer naturligtvis vara på plats för vidare information.

Läs ocksåÖstersundshem kammade hem nationellt klimatpris

Dessutom kommer den politiska oppositionen vid nästa kommunfullmäktige som en interpellation till Tord Andnor, ordförande i Östersundshems styrelse, kräva en förklaring av vad som skett.

Läs också Sponsring för miljoner – här är hela Norrlandslistan Ny vd på plats för Östersundshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.